Colegii şi prietenii îşi iau rămas bun de la Jean Constantin

Actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu au venit joi la Constanţa, să-i aducă un ultim omagiu lui Jean Constantin, ei rememorând, la căpătâiul artistului, întâmplările prin care au trecut alături de acesta.

197 afișări
Imaginea articolului Colegii şi prietenii îşi iau rămas bun de la Jean Constantin

Colegii şi prietenii îşi iau rămas bun de la Jean Constantin (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Cei patru actori au ajuns la Casa Mortuară din Cimitirul Central din Constanţa, unde se află trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin.

Actorul Alexandru Arşinel a spus că încă nu îi vine să creadă că Jean Constantin a murit şi că nu a crezut acest lucru nici miercuri, când a primit vestea, şi a sunat la mai mulţi cunoscuţi din Constanţa ai artistului.

Şi el şi Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu au rememorat, la căpătâiul lui Jean Constantin, întâmplările prin care au trecut împreună cu acesta.

Stela Popescu a spus că în urmă cu două săptămâni a petrecut o seară împreună cu Jean Constantin şi cu mai mulţi prieteni comuni, la Constanţa, iar actorul se simţea bine şi era, ca întotdeauna, vesel şi pus pe glume. Ea a mai spus că în ultimele zile s-a aflat la 2 Mai şi că joi ar fi urmat să se oprească la Constanţa ca să îl viziteze pe Jean Constantin.

Trupul neînsufleţit al actorului Jean Constantin va rămâne la Casa Mortuară din Cimitirul Central din Constanţa până la ora 13.00, când va fi dus în foaierul Teatrului "Fantasio", unde pot merge toţi cei care l-au îndrăgit să-şi poată lua adio de la el. Trupul neînsufleţit al actorului va rămâne la Teatrul "Fantasio" până vineri, când, în jurul orelor prânzului, va avea loc înmormântarea la Cimitirul Central din Constanţa.

În semn de respect şi omagiu pentru actor, reprezentanţii Teatrului de Stat Constanţa "Fantasio" au luat decizia de a suspenda spectacolul "Omul, Bestia şi Virtutea", care fusese programat pentru vineri seară, de la ora 19.00.

Actorul Jean Constantin a murit, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa, fiind găsit mort, în pat, de către rudele sale. În ultimul an, el fusese internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă în 1957, la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, unde a slujit timp de peste 30 de ani. Actorul a jucat în circa 80 de filme, printre cele mai recente fiind "Poker" şi "Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Din 1999, Jean Constantin este şi cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, unde a şi locuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici