Compania de publishing Time Inc. se va desprinde de grupul Time Warner

Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People, se va desprinde vineri de grupul de media din care face parte, Time Warner, în încercarea de a deveni o companie independentă, listată la bursă.

53 afișări
Imaginea articolului Compania de publishing Time Inc. se va desprinde de grupul Time Warner

Compania de publishing Time Inc. se va desprinde de grupul Time Warner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul Time Warner a anunţat anul trecut că a decis să vândă divizia de publishing, Time Inc. şi să se concentreze asupra activităţilor din cinema (Warner Bros.) şi televiziune (CNN, HBO etc.).

Operaţiunea ar fi trebuit să fie finalizată până la sfârşitul anului trecut, iar Time Inc. să fi devenit deja o "companie independentă listată" la bursă. Însă, această operaţiune a fost amânată pentru anul 2014.

Potrivit AFP, operaţiunea de scindare a Time Inc. va avea loc vineri, după închiderea sesiunii Bursei de la New York, şi va pune capăt unui "mariaj" cu Time Warner care a început în 1990.

Pe de altă parte, editorul publicaţiilor Time, Fortune, People şi Sports Illustrated îşi va câştiga independenţa de Time Warner într-un context dificil pentru presa scrisă, care se confruntă din ce în ce mai des cu tranziţia la digital, mai scrie AFP.

Operaţiunea, similară cu cea care a avut loc anul trecut la nivelul imperiului de media al magnatului Rupert Murdoch, va permite Time Warner să se concentreze pe operaţiunile sale din domeniul audiovizual, între care televiziunile HBO şi CNN şi studiourile de cinema Warner Bros.

Time Warner "renunţă la revistele sale pentru a se elibera de pierderile continue, înregistrate an după an", a declarat Nikki Usher, o profesoară de la The George Washington University, specializată în noile media.

Această operaţiune este "o recunoaştere a faptului că presa scrisă nu are perspective de creştere", a spus şi analistul media Ken Doctor, de la societatea de cercetare Outsell.

După înfiinţarea emblematicei reviste Time în 1922, societatea Time Inc. a avut de parcurs un drum lung. În prezent, Time Inc. editează 23 de reviste, care atrag în fiecare lună 100 de milioane de cititori americani la versiunile sale tipărite şi 70 de milioane la versiunile online. La nivel internaţional, Time Inc. publică 90 de titluri.

Însă, Time Inc. a avut în 2013 un venit net de doar 201 milioane de dolari, la o cifră de afaceri de 3,35 miliarde de dolari, în scădere cu 5% faţă de anul precedent.

Pe de altă parte, Time Inc. a anunţat în februarie că va concedia aproximativ 500 de angajaţi (6% din numărul total de salariaţi). Această restructurare urma să aibă loc înainte de listarea la bursă a companiei, după cum informa în 5 februarie AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici