Compania Reader's Digest a ieşit din insolvenţă

Compania de media Reader's Digest Association Inc., publisherul revistei Reader's Digest, a anunţat, miercuri, că a ieşit din procedura privind insolvenţa, reuşind să îşi reducă datoriile cu 75%.

94 afișări
Imaginea articolului Compania Reader's Digest a ieşit din insolvenţă

Compania Reader's Digest a ieşit din insolvenţă

Reader's Digest Association Inc. (RDA), o companie media globală, a anunţat finalizarea cu succes a etapei de restructurare financiară. Compania a ieşit din procedura pre-aranjată a Capitolului 11 din legislaţia SUA privind insolvenţa, reuşind să îşi reducă datoriile cu 75% şi să diminueze rata brută de îndatorare pentru finanţarea activităţii operaţionale de la 17,5 la 3,2.

Cu o structură de capital îmbunătăţită semnificativ, RDA anunţă că va continua procesul de transformare a companiei într-o organizaţie globală de media şi marketing care instruieşte, distrează şi conectează 130 milioane de oameni din întreaga lume.

"Este o zi foarte importantă pentru compania noastră. Vestea că am ieşit din procedura financiară, cu un bilanţ contabil uşurat semnificativ şi o nouă structură de capital, mai puternică, este un pas important înainte, în drumul nostru de a transforma RDA într-un lider global al industriei de media şi marketing", a declarat Mary Berner, Preşedinte şi CEO al RDA.

"Le mulţumim angajaţilor noştri din întreaga lume care, în această perioadă de provocări incredibile, au depus o muncă impresionantă şi au făcut eforturi susţinute pentru a îndeplini planurile stabilite anterior, dând dovadă de flexibilitate şi dăruire. De asemenea, vreau să le mulţumesc partenerilor noştri strategici şi furnizorilor pentru sprijinul şi susţinerea pe care ni le-au oferit pe toată durata acestui proces, pentru a reuşi să livrăm în continuare clienţilor noştri produsele şi serviciile cu care i-am obişnuit. Acest lucru a jucat un rol foarte important în finalizarea cu succes a procesului de restructurare", a adăugat Mary Berner.

Odată cu finalizarea procesului de restructurare, Reader's Digest Association Inc. se va concentra pe "o creştere intensă a business-ului şi transformarea acestuia într-un model de afinităţi de marketing care presupune construirea, în jurul brandurilor sale, a unor comunităţi de consumatori din întreaga lume ce împărtăşesc aceleaşi viziuni, comunicând cu ei personal, prin intermediul materialelor print şi online".

În prima parte a anului trecut, Reader's Digest Association Inc. a apelat la consilieri legali pentru a analiza restructurarea operaţiunilor, inclusiv varianta declarării falimentului, după cum informa, în 5 martie 2009, Brand Republic.

Decizia Reader's Digest a venit ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat compania din cauza scăderii pieţei publicitare. Potrivit informaţiilor vehiculate pe piaţă la acel momentul, Reader's Digest a apelat la Kirkland & Ellis în vederea analizării unei posibile declarări pre-aranjate a falimentului. Decizia a venit după ce, în ianuarie 2009, compania a anunţat că renunţă la 8% din totalul de 3.500 de angajaţi, în cadrul unei acţiuni menite să-i consolideze capacităţile financiare în perioada de recesiune.

În 18 august 2009, Reader's Digest Association Inc. a anunţat că operaţiunile sale din Statele Unite vor intra sub protecţia legii falimentului, decizia fiind luată în acord cu principalii acţionari ai companiei, după cum relata la momentul respectiv AFP. Reprezentanţii Reader's Digest au explicat că, prin această acţiune, o parte importantă a datoriei sale de 2,2 miliarde de dolari va fi restructurată şi transformată în titluri. Acest demers privea doar operaţiunile din Statele Unite ale Reader's Digest Association, nu şi pe cele din străinătate.

Reader's Digest Association (RDA) este o companie globală de media şi marketing care instruieşte, distrează şi conectează diverse segmente de audienţă din întreaga lume. Sediul central RDA se află în Pleasantville, New York, SUA. Compania Reader's Digest a fost înfiinţată în 1922, în Statele Unite ale Americii.

Reader's Digest, una dintre cele mai citite reviste din lume, este publicată în 21 de limbi şi are peste 70 de milioane de cititori la nivel global.

Reader's Digest este prezentă şi pe piaţa din România, începând din anul 2004, când a fost înfiinţată editura din Bucureşti. În octombrie 2005, a fost lansată Reader's Digest România, ediţia în limba română a revistei Reader's Digest, cu un tiraj mediu de peste 100.000 de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici