Concertul regal susţinut de Giuliano Carmignola a strâns 110.000 euro pentru tinerii artişti români

Violonistul italian Giuliano Carmignola a susţinut un concert caritabil, vineri seară, la Ateneul Român din Bucureşti, cu ocazia aniversării Regelui Mihai I, în cadrul evenimenului fiind strânsă suma de aproape 110.000 de euro, care va fi folosită pentru susţinerea unor tineri artişti români.

192 afișări
Imaginea articolului Concertul regal susţinut de Giuliano Carmignola a strâns 110.000 euro pentru tinerii artişti români

Concertul regal susţinut de Giuliano Carmignola a strâns 110.000 euro pentru tinerii artişti români (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Violonistul Giuliano Carmignola a fost invitatul special al celei de-a şasea ediţii a Concertului regal caritabil în beneficiul programului "Tinere Talente", organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Concertul a fost organizat chiar în ziua în care Regele Mihai a sărbătorit cea de-a 92-a aniversare.

Giuliano Carmignola, acompaniat de ansamblul de fete La Stravaganza, sub conducerea dirijorului Christian Badea, a fost aplaudat vineri seară la Ateneul Român de cele câteva sute de persoane care au participat la eveniment, printre acestea numărându-se şi Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principele Nicolae.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a strâns din donaţii, sponsorizări şi vânzarea de bilete suma de aproape 110.000 de euro pentru susţinerea unei noi generaţii de tineri artişti, cu 40.000 de euro mai mult decât anul trecut.

"An de an, sute de tineri artişti excepţionali sunt privaţi de posibilitatea de a-şi atinge potenţialul. Nereuşita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toţi. Am creat programul 'Tinere Talente' pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie. În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare sprijiniţi prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt foarte mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulţi dintre tinerii artişti ambiţioşi pe care România îi oferă lumii", a declarat Principesa Margareta.

Fondurile strânse la concert vor sprijini programul "Tinere Talente" - ediţia 2014. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice, după cum au anunţat organizatorii concertului.

În deschiderea evenimentului, cele peste 800 de persoane prezente în sala Ateneului Român i-au cunoscut pe bursierii "Tinere Talente" din acest an, 14 muzicieni şi 14 artişti plastici, urmărind un film documentar realizat de regizorul Cosmin Tomoroga.

Concertul a cuprins lucrări de Antonio Vivaldi, în interpretarea inconfundabilă în stil baroc a veneţianului Giuliano Carmignola, alături de ansamblul de fete La Stravaganza, condus de dirijorul Christian Badea.

Din program au făcut parte şi trei arii compuse de Antonio Vivaldi: aria "Sonno, se pur sei sonno" din opera "Tito Manlio", în interpretarea sopranei Veronica Anuşca, aria "Piangerò sin che l’onda del pianto" din opera "Orlando furioso", în versiunea mezzosopranei Andreea Iftimescu, şi aria "Agitata da due venti" din opera "La Griselda", interpretată de mezzosoprana Emanuela Pascu.

Giuliano Carmignola a cântat pe o vioară Stradivarius Baillot din 1732, dăruită de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite şi dăruirea de care a dat dovada în colaborările sale cu Orchestra Mozart.

Născut la Treviso în 1951, Giuliano Carmignola a început studiul muzicii cu tatăl său, apoi a evoluat ca solist sub îndrumarea unor maeştri ai lumii. Imprimările sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toată lumea, câştigând distincţii importante precum Diapason d'Or şi Choc du Monde.

(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici