Consiliul Concurenţei redeschide investigaţia privind drepturile TV ale meciurilor din Cupa României

Consiliul Concurenţei a redeschis procedura de investigaţie privind drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal organizate de Federaţia Română de Fotbal (FRF), ca urmare a solicitării acesteia, potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul Consiliului.

230 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei redeschide investigaţia privind drepturile TV ale meciurilor din Cupa României

Consiliul Concurenţei redeschide investigaţia privind drepturile TV ale meciurilor din Cupa României (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comunicatului, Federaţia Română de Fotbal a solicitat Consiliului Concurenţei modificarea angajamentelor referitoare la transmisiile TV asumate prin Decizia 13/2011.

FRF a solicitat în principal modificarea pachetelor 5 şi 6, în sensul în care va exista un singur pachet general 5 - drepturi TV (drepturi de televiziune), împărţit la rândul său în 6 pachete. Solicitarea este adresată autorităţii de concurenţă având în vedere "condiţiile oferite de piaţa actuală şi actualele condiţii de marketing", se spune în comunicat.

Principiul care va sta la baza achiziţionării drepturilor de televiziune este următorul: doar 3 din cele 5 pachete care conţin drepturile de transmisie în direct a meciurilor din cadrul Cupei României, începând cu faza 16-lor şi Super Cupa, pot fi achiziţionate de un singur difuzor, se mai spune în comunicatul Consiliului Concurenţei.

Conţinutul esenţial al angajamentelor propuse de FRF este publicat pe pagina de internet a Consiliului Concurenţei.

"Autoritatea română de concurenţă a efectuat o evaluare preliminară a noilor angajamente formulate de FRF în vederea remedierii problemelor care ar putea constitui încălcări ale legislaţiei naţionale şi comunitare în domeniul concurenţei. De asemenea, Consiliul Concurenţei va efectua un test de piaţă", se precizează în comunicat.

De asemenea, autoritatea română de concurenţă invită persoanele fizice sau juridice interesate de modalitatea în care sunt vândute drepturile comerciale asupra competiţiilor fotbalistice să transmită observaţii şi propuneri cu privire la noile angajamente formulate de FRF şi măsura în care acestea răspund condiţiilor de piaţă. Acestea pot fi transmise până la data de 28 iunie la Consiliul Concurenţei.

"După analiza punctelor de vedere formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate să solicite FRF modificarea propunerilor şi poate să decidă acceptarea sau respingerea acestor angajamente, în situaţia în care modificările nu sunt operate în termenul specificat de autoritatea română de concurenţă. În acest ultim caz, se consideră că întreprinderea a renunţat la posibilitatea modificării angajamentelor", se mai afirmă în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici