Corina Şuteu, expert în politici culturale, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu, expert în politici culturale şi unul dintre foştii directori ai Institutului Cultural Român din New York, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

1619 afișări
Imaginea articolului Corina Şuteu, expert în politici culturale, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu, expert în politici culturale, a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii (Imagine: Facebook)

Corina Şuteu se va ocupa, între altele, de politici şi strategii pentru cultură, după cum a anunţat, la rândul său, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook.

Corina Şuteu şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 - 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe". A ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 - 2012.

Corina Şuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind "Bucureşti - Capitală europeană a culturii 2021".

Noua organigramă a Ministerului Culturii cuprinde trei posturi de secretari de stat. Astfel, Corina Şuteu se alătură lui Mihai Ghyka, numit în această funcţie, în luna decembrie, de premierul Dacian Cioloş, şi lui Alexandru Oprean, care ocupă acest post din aprilie 2014, de pe vremea fostului Guvern Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici