Cotidianul Financiarul va apărea doar online

Cotidianul de business Financiarul (Fin.ro), parte a grupului de media Intact, va apărea începând de luni, 29 august, exclusiv online, urmând ca din 1 septembrie să fie lansat lunarul Fin.ro Magazin, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriela Vrânceanu Firea, directorul general al noii publicaţii.

522 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Financiarul va apărea doar online

Cotidianul Financiarul va apărea doar online

Cotidianul Financiarul (Fin.ro) îşi încetează existenţa în print după circa trei ani şi jumătate de la lansarea lui, în ianuarie 2008. Ultima ediţie tipărită a Financiarul o să apară vineri.

"Cotidianul Fin.ro va apărea, din 29 august, exclusiv online. Iar în prima decadă a lunii septembrie vom lansa noul portal de business fin.ro. Vorbim de un site diferit de cel al publicaţiei fin.ro, atât prin design, cât şi funcţionalităţi", a explicat Gabriela Vrânceanu Firea.

Întrebată care au fost motivele pentru care Financiarul nu o să mai apară în varianta tipărită, Gabriela Vrânceanu Firea a spus: "Cititorii din targetul nostru preferă informarea din mediul virtual. Aceasta a fost unul dintre motivele pentru care am decis renunţarea la printul cotidianului Fin.ro. Am luat în considerare şi faptul că în prezent bugetele de publicitate merg cu precădere către mediul online".

Pe de altă parte, grupul Intact intenţionează să lanseze publicaţia lunară Fin.ro. Primul număr al lunarului Fin.ro Magazin va fi pe piaţă începând cu 1 septembrie. Noua publicaţie va fi editată de societatea Media Casa Press, care editează şi Financiarul.

Noua revistă Fin.ro Magazin, editată într-un format glossy, va avea 64 de pagini color. Potrivit Gabrielei Vrânceanu Firea, Fin.ro Magazin va cuprinde informaţii furnizate de jurnaliştii de la Săptămâna Financiară şi Fin.ro şi opiniile celor mai cunoscuţi analişti şi comentatori economici. Fin.ro Magazin va fi o publicaţie de business dedicată oamenilor de afaceri, antreprenorilor, a mai spus Firea.

Totodată, Firea a precizat că, în urma unui proces de restructurare, cele două redacţii Săptămâna Financiară şi Financiarul (Fin.ro) au fost unificate. "Activitatea noii redacţii se va reflecta atât în print, în săptămânalul de business Săptămâna Financiară, în revista lunară Fin.ro Magazin, cât şi în online, pe sfin.ro şi pe portalul de business Fin.ro, precum şi în emisiunea economică «Săptămâna Financiară», difuzată pe Antena 3", a explicat Firea.

Pe de altă parte, publicaţia Săptămâna Financiară îşi va continua apariţia în versiunea print, fără nicio modificare importantă, a mai spus Gabriela Vrânceanu Firea.

Echipa de conducere a noii publicaţii de business Fin.ro Magazin este formată din Gabriela Vrânceanu Firea, director general, Radu Preda, director editorial, şi Edward Pastia, redactor şef.

Grupul de media Intact, din care face parte Media Casa Press - care va edita noua publicaţie Fin.ro Magazin -, este controlat de familia Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici