Creatorii clujeni de film se pot înscrie în Competiţia Locală TIFF 2014

Festivalul Internaţional de Film Transilvania revine cu o nouă ediţie a Competiţiei Locale, dedicată atât amatorilor, cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean, care îşi pot înscrie filmele în concurs până în 12 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

82 afișări
Imaginea articolului Creatorii clujeni de film se pot înscrie în Competiţia Locală TIFF 2014

Creatorii clujeni de film se pot înscrie în Competiţia Locală TIFF 2014 (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat transmis, marţi, de organizatorii TIFF, Competiţia Locală se află la a cincea ediţie şi are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale, creaţii care, până acum, nu au avut şansa de a fi proiectate în cadrul festivalului.

“Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta”, se arată în comunicat.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj. Toţi cei interesaţi pot trimite, până pe data de 12 mai, filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 10 iunie 2013 - 12 mai şi să fie subtitrate sau dublate în limba română.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2014 până la data de 30 mai.

Câteva dintre aceste filme vor fi prezentate la TIFF, în cadrul unui eveniment special.

Pentru prima dată în istoria Competiţiei Locale TIFF 2014, proiecţia specială va avea loc într-un cinematograf. Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei ceremonii de premiere, cu un premiu în valoare de 1.000 de euro.

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială, în valoare de 300 de euro, filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană şi contextul social actual.

Competiţia Locală TIFF 2014 este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici