CRP, PPR: Vom face toate demersurile pentru modificarea regimului de taxare a drepturilor de autor

CRP şi PPR dezaprobă taxarea suplimentară a veniturilor jurnaliştilor prin introducerea CAS-urilor pentru drepturile de autor de la 1 iulie şi consideră că această măsură, care are efecte minime asupra bugetului de stat, este la limita suportabilului pentru industria mass-media.

62 afișări
Imaginea articolului CRP, PPR: Vom face toate demersurile pentru modificarea regimului de taxare a drepturilor de autor

CRP, PPR: Vom face toate demersurile pentru modificarea regimului de taxare a drepturilor de autor (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX, Clubul Român de Presă (CRP) şi Patronatul Presei Române (PPR) subliniază faptul că introducerea CAS-urilor pe drepturi de autor "înseamnă concedieri şi reduceri de venituri".

"Taxarea suplimentară a veniturilor jurnaliştilor va avea ca efecte creşterile de costuri, reducerile salariale şi concedierile în companiile din industria mass-media, un domeniu care se află în cea mai dificilă situaţie din ultimii douăzeci de ani şi care a trecut deja prin valul de restructurări care a afectat tot sectorul privat. Clubul Român de Presă şi Patronatul Presei Române cred că guvernul încearcă deliberat să falimenteze industria mass-media, prin aplicarea unor măsuri păguboase, fără fundamentare economică, pentru a-şi regla conturi şi răfuieli cu unele entităţi media", se arată în comunicat.

"Clubul Român de Presă şi Patronatul Presei Române vor face toate demersurile instituţionale posibile pentru modificarea regimului de taxare a veniturilor jurnaliştilor şi speră că acestea vor avea ecou şi efect în Parlament şi că vor găsi înţelegere şi sprijin inclusiv printre membrii lucizi ai guvernului României", potrivit aceluiaşi document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici