"Dancelebration" - gala prin care Teatrul Odeon sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

"Dancelebration", o gală de dans coordonată de coregraful Răzvan Mazilu, marchează, pe 27 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon din Capitală, Ziua Internaţională a Dansului, se arată pe site-ul instituţiei de spectacole.

104 afișări
Imaginea articolului "Dancelebration" - gala prin care Teatrul Odeon sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

"Dancelebration" - gala prin care Teatrul Odeon sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

La Teatrul Odeon se desfăşoară de peste 10 ani un program dedicat artei dansului, iniţiat de coregraful Răzvan Mazilu.

Astfel, în prima parte a serii, va fi prezentat spectacolul de dans contemporan şi stand-up comedy "Şaraiman", cu Răzvan Mazilu şi Dan Badea, care va fi urmat, în partea a doua, de gala "Dancelebration".

Vor interpreta dansatorii şi coregrafii Monica Petrică, Judith State, Ioana Macarie, Vanda Ştefănescu, Diana Ferencz, Ramona Bărbulescu, Ştefan Lupu, Silviu Daniel Mititelu, elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti, membrii ai Clubului Tangotangent şi Răzvan Mazilu.

Începând din 1982, Institutul Internaţional al Teatrului, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca, în fiecare an, la data de 29 aprilie, să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Dansului. Data aleasă este cea a naşterii lui Jean Georges Noverre (1727 - 1810), creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă. Ziua Internaţională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice ăi culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toţi iubitorii dansului, oricare ar fi acesta. Prin tradiţie, în fiecare an, o personalitate din lumea dansului adresează un mesaj atât profesioniştilor, cât şi publicului. Anul acesta, mesajul este transmis de coregraful şi dansatorul francez Mourad Merzouki, care spune, printre altele: "Nu numai că sunt mândru să fiu dansator şi coregraf, dar îi sunt şi profund recunoscător dansului. În virtutea disciplinei pe care o impune, a devenit etica mea. Mi-a dat mijloacele prin care descopăr zilnic lumea".

Preţul biletelor pentru spectacolul din 27 aprilie variază între 15,90 lei şi 31,80 lei. Acestea pot fi achiziţionate de pe site-ul Teatrului Odeon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici