Din martie va fi LANSATĂ o televiziune doar cu filme româneşti: Cinemaraton

O televiziune destinată filmelor româneşti va fi lansată la sfârşitul acestei luni, în România.

24142 afișări
Imaginea articolului Din martie va fi LANSATĂ o televiziune doar cu filme româneşti: Cinemaraton

CNA a acordat o licenţă cablistului DCS pentru o nouă televiziune de filme româneşti, CineMaraton

Compania de cablu Akta lansează, începând cu data de 30 martie 2017, canalul Cinemaraton, o televizune dedicată în exclusivitate cinematografiei româneşti.

Akta va începe emisia acestui post în jurul orei 16.00, iar de la 20.00 va fi difuzat primul film: Declaraţie de dragoste.

Potrivit unui comunicat pe site-ul companiei, Akta va transmite filme, emisiuni şi producţii proprii, dar şi ”interviuri - medalion cu regizori, actori, critici de film şi de teatru; scurte prezentări şi contextualizarea programului/filmului care va urma”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat încă de anul trecut, la solicitarea operatorului Digital Cable Systems, o licenţă cu difuzare prin cablu televiziunii CineMaraton cu format tematic (film) care va emite la nivel naţional prin reţeaua proprie, DCS, şi prin platforma Akta Telekom.

Consiliul a aprobat în cadrul şedinţei de marţi, 13 septembrie 2016, solicitarea operatorului de cablu Digital Cable Systems SA (din Bucureşti) de acordarea a unei licenţe cu difuzare prin reţele de comunicaţii electronice (cablu) cu denumirea CineMaraton, care va avea un format tematic, de film, şi va emite din Câmpulung (Argeş).

Noua televiziune va fi retransmisă la nivel naţional prin compania de telecomunicaţii Digital Cable Systems (DCS) şi prin platforma acesteia, Akta Telecom.

Televiziunea va difuza emisiuni precum "CineInterviu" (interviuri scurte difuzate înaintea filmelor) şi "CineRezumat" (material de cinci minute care va rezuma intriga filmului), iar "CineŞtie" va fi o emisiune interactivă prin care vor fi testate cunoştinţele cinematografice ale telespectatorilor - potrivit descrierii solicitanţilor.

CineMaraton va realiza o producţie proprie de 30,6%, difuzând 69,4% producţii ale altor producători (filme româneşti).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici