Discovery va realiza un documentar despre aeronava Airasia dispărută pe 28 decembrie 2014

Discovery Networks International va realiza un documentar despre aeronava companiei AirAsia care avea 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului la bord şi care a dispărut într-o furtună pe 28 decembrie 2014, la doar 40 de minute după ce decolase din Indonezia către Singapore.

130 afișări
Imaginea articolului Discovery va realiza un documentar despre aeronava Airasia dispărută pe 28 decembrie 2014

Discovery va realiza un documentar despre aeronava Airasia dispărută misterios pe 28 decembrie 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul, intitulat "Terror in the skies: AirAsia and Beyond", despre evenimentele tragice în care a fost implicat zborul AirAsia 8501, va fi difuzat în premieră în această vară pe Discovery Channel, în peste 220 de ţări, inclusiv în România, şi este realizat de ITN Productions.

Aeronava companiei AirAsia, având la bord 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului, a dispărut într-o furtună, la 40 de minute după ce decolase din Indonezia către Singapore. A fost finalul celui mai cumplit an din ultimul deceniu, din punct de vedere al accidentelor aviatice, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Comparând această tragedie cu alte evenimente aviatice petrecute recent, precum cele în care au fost implicate zborul 447 al companiei Air France şi zborul 370 al Malaysia Airlines, documentarul Discovery va evalua impactul pe care fenomenele meteorologice tot mai severe îl au asupra industriei aviatice. De asemenea, este explorată ipoteza că tehnologiile aviaţiei moderne îi fac pe piloţi să depindă prea mult de sistemele automatizate, generând astfel o încărcătură prea mare de informaţii în situaţii critice.

Potrivit Discovery, în premieră absolută, secvenţe de animaţie digitală vor detalia datele radar din ultimele momente ale zborului, în timp ce meteorologi de reputaţie internaţională vor examina datele meteo din ziua accidentului pentru a studia efectele furtunii asupra unuia dintre cele mai sigure avioane din lume, Airbus A320. Apelând la o aeronavă uşoară, comandată de un pilot de încercări cu multă experienţă, materialul va prezenta consecinţele unei pierderi de viteză înregistrate în aer, demonstrând că o astfel de situaţie ar fi putut deveni un factor decisiv în ultimele momente ale zborului 8501.

De asemenea, programul va include interviuri în exclusivitate cu experţi în domeniu, dar şi cu persoane apropiate celor implicaţi în accident, precum şi cu reprezentantul legal al familiilor victimelor.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, lider mondial pe segmentul televiziunilor cu plată, care ajunge la aproape 3 miliarde de abonaţi în peste 220 de ţări şi teritorii. De peste 30 de ani, Discovery le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea, prin intermediul brandurilor sale globale de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Investigation Discovery, ID Xtra şi Discovery Science, dar şi prin intermediul unor produselor şi serviciilor comerciale şi educaţionale.

De asemenea, din 2014, Discovery a preluat pachetul majoritar al Eurosport, liderul pan-regional în conţinut sportiv din Europa, Asia Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, 16 branduri Discovery ajung la peste 504 de milioane de abonaţi din 109 de ţări şi teritorii, fiind difuzate în 20 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici