Distracţie de acasă: Liceenii combat plictiseala cu League of Legends sau Counterstrike în perioada coronavirusului

Un grup de 20 de elevi de la mai multe licee din Cluj-Napoca socializează online în perioada în care sunt închişi în casă din cauza coronavirusului şi petrec ore întregi în faţa calculatorului în competiţii de jocuri online în reţea, cum ar fi Counterstrike sau League of Legends.

1158 afișări
Imaginea articolului Distracţie de acasă: Liceenii combat plictiseala cu League of Legends sau Counterstrike în perioada coronavirusului

Distracţie de acasă: Liceenii combat plictiseala cu League of Legends sau Counterstrike în perioada coronavirusului

Tudor, un elev de liceu din Cluj-Napoca, a povestit corespondentului MEDIAFAX că, din cauza pandemiei de coronavirus, administratorii platformei de jocuri în reţea au majorat partajarea ecranului de la 10 la 50 de jucători.

„În perioada aceasta în care stăm acasă, după ce participăm la cursuri online şi ne facem temele, ne relaxăm cu colegii şi prietenii de la mai multe licee din Cluj şi jucăm jocuri online la calculator, cum ar fi Counter Strike Global Offensive, care este de tip Shooter, sau League of Legends, de tip bătălie în arenă şi strategie. Intrăm pe o platformă dedicată pentru jocuri în reţea şi putem şi vorbi între noi. Suntem 20 de colegi, împărţiţi în 4 echipe de câte 5. Din cauza pandemiei de coronavirus şi pentru că au constatat că foarte lume la nivel mondial e obligată să stea acasă, cei de pe platforma de comunicare Discord au majorat partajarea ecranului de la 10 la 50 de jucători”, a explicat Tudor.
Liceanul din Cluj-Napoca şi-a ales pentru jocul League of Legends personajul Zed, din cele 150 pe care le are la dispoziţie, şi spune că, vorbind cu colegii din echipă în timpul jocului pe calculator, timpul trece mai uşor.
„Eu joc Counterstrike în reţea de peste 5 ani, iar League of Legends de 4 ani. Suntem colegi care ne ştim de mulţi în echipe, interacţionăm, ne ajutăm în timpul jocului, vorbim şi, astfel, ţinem legătura între noi de la distanţă. Suntem departe unii de alţii, dar, totuşi, ne simţim aproape în această perioadă. Jucăm pe zi câteva ore, mai ales seara, într-un concurs organizat, pentru că nu ai ce face. Te plictiseşti şi de seriale la TV, trebuie să găseşti soluţii de ieşire din plictiseală”, a mai spus Tudor.
O astfel de competiţie de jocuri online în reţea poate dura săptămâni întregi, având diferite nivele de dificultate, astfel că liceenii clujeni nu îşi fac griji că li se va termina, prea curând, această variantă de alungare a plictiseli.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici