Doi producători ai postului CNN, arestaţi pentru că au intrat ilegal în World Trade Center

Doi jurnalişti de la postul CNN au fost arestaţi pentru că au încercat să înşele vigilenţa serviciului de securitate de la World Trade Center din New York, marţi, pentru a scrie un articol despre recentele lacune ale sistemului care asigură paza clădirii.

218 afișări
Imaginea articolului Doi producători ai postului CNN, arestaţi pentru că au intrat ilegal în World Trade Center

Doi producători ai postului CNN, arestaţi pentru că au intrat ilegal în World Trade Center (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yon Pomrenze, în vârstă de 35 de ani, şi Connor Fieldman Boals, în vârstă de 26 de ani, au încercat mai întâi să intre pe uşa principală a clădirii - aflată încă în construcţie -, potrivit unui raport al Poliţiei newyorkeze. Unul ţinea în mână o cameră video, iar altul avea o cameră video ataşată cu o curea în zona gâtului, informează huffingtonpost.com.

Oprit la intrarea în clădire, Boals a încercat apoi de două ori să sară peste zidul care înconjoară clădirea. Nici această strategie nu a avut succes.

După câteva minute, cei doi jurnalişti au încercat să intre printr-o poartă cu acces electronic, aflată în apropiere, însă au fost arestaţi în acel moment de poliţiştii newyorkezi.

Cei doi bărbaţi, producători la CNN, doreau să obţină imagini filmate pentru un reportaj despre recentele lacune de securitate de la World Trade Center, a precizat purtătorul de cuvânt al postului american.

Autorităţile din New York au cheltuit câteva milioane de dolari pe măsurile de securitate de la World Trade Center, care va fi inaugurat în a doua jumătate a acestui an, pe locul în care s-au aflat Twin Towers (Turnurile gemene), distruse în atentatul de pe 11 septembrie 2001.

Patru bărbaţi au fost arestaţi luni pentru organizarea unui salt cu paraşuta nocturn de la ultimul etaj al World Trade Center, care va fi cea mai înaltă clădire din Statele Unite ale Americii, după ce s-au strecurat în acel perimetru printr-o gaură din gardul înconjurător, în septembrie 2013.

Un adolescent în vârstă de 16 ani, care avea o cameră video asupra lui, a fost arestat în urmă cu câteva zile, după ce a fost reţinut de agenţii de pază la etajul 104 din această clădire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici