Doru Buşcu: Reducerea cu 15% a salariilor la Caţavencu, posibilă cauză a plecărilor

Doru Buşcu, directorul editorial Academia Caţavencu, a declarat pentru MEDIAFAX că plecările de la Academia Caţavencu ar putea fi influenţate de faptul că, în urmă cu câteva zile, a anunţat că urmează o reducere cu 15% a salariilor angajaţilor şi că revista reintră într-un regim de austeritate.

192 afișări
Imaginea articolului Doru Buşcu: Reducerea cu 15% a salariilor la Caţavencu, posibilă cauză a plecărilor

Doru Buşcu: Reducerea cu 15% a salariilor la Caţavencu, posibilă cauză a plecărilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit lui Doru Buşcu, cifra de 20-25 de persoane care au decis să plece de la Academia Caţavencu este "inexactă", în acest moment purtând discuţii cu unii dintre cei care vor să părăsească redacţia.

"Cifra de 20-25 de persoane este inexactă. Mai puţin de jumătate din totalul oamenilor de la Academia Caţavencu pleacă", a spus Doru Buşcu, precizând că echipa de la Academia Caţavencu este formată din circa 36 de oameni.

El a mai spus că Academia Caţavencu va continua să funcţioneze la fel ca şi până în prezent. "La Academia Caţavencu nu se va întâmpla altceva decât s-a întâmplat şi până acum", a precizat Doru Buşcu.

Întrebat dacă ştie motivele celor care au decis să părăsească Academia Caţavencu, Buşcu a spus că plecările ar putea avea legătură cu faptul că, recent, a anunţat reduceri de salarii la Academia Caţavencu.

"În urmă cu câteva zile i-am anunţat pe şefii departamentelor că urmează o reducere cu 15% a salariilor şi că revista reintră într-un regim de austeritate. Reducerea cu 15% a salariilor urma să fie aplicată în orizontul câtorva luni, două-trei luni", a explicat Doru Buşcu.

Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicaţie au decis să părăsească ziarul şi, împreună, vor realiza "un Caţavencu alternativ", un săptămânal de satiră politică, care va apărea print şi online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici