Două muzee clujene şi-au făcut loc în Ghidul aniversar Michelin

Două muzee clujene au primit stele Michelin şi au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinaţii şi experienţe”.

456 afișări
Imaginea articolului Două muzee clujene şi-au făcut loc în Ghidul aniversar Michelin

Muzeul de Artă din Cluj

Este vorba de Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi de Muzeul de Artă din Cluj, care au primit câte două stele Michelin.

În ceea ce priveşte Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecţiile sale importante, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenţia este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupaţiile principale, dar şi pe deosebita colecţie de costume tradiţionale din diferite colţuri ale ţării.

De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduieşte întreaga zestre de picturi, repere grafice şi de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

„Ne onorează şi ne bucură această nouă recunoaştere a frumuseţii şi a valorii celor două palate şi instituţii muzeale, mai ales că, în ultimii ani, Consiliul Judeţean a derulat două ample prroiecte europene ce au vizat refacerea lor. Am urmărit, pin intemediul acestora, redarea farmecului de odinioară al acestor edificii cu semnificaţii aparte pentru clujeni, alinierea la evoluţia timpului şi a tehnologiei, păstrând, totodată, esenţa şi încărcătura lor istorică”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Şi Muzeul Astra din Sibiu face parte din Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinaţii şi experienţe”. Acesta este prezent în ghidul aniversar pentru a doua oară consecutiv, fiind notat cu trei stele Michelin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
stele michelin,
muzee,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici