Elan Schwartzenberg preia postul de televiziune Realitatea de la Sorin Ovidiu Vîntu

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg va prelua controlul postului de televiziune Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu, arestat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti, au declarat ziarului "Evenimentul zilei" surse confidenţiale.

1251 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg preia postul de televiziune Realitatea de la Sorin Ovidiu Vîntu

Elan Schwartzenberg preia postul de televiziune Realitatea de la Sorin Ovidiu Vîntu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Elan Schwartzenberg, proprietarul Neocity Group, are o avere estimată la 45-50 de milioane de euro în ultima ediţie a Top 300 Capital. El derulează afaceri în special în domeniul imobiliar, spune sursa citată.

Potrivit jurnalului "Evenimentul Zilei", vineri, cu câteva minute înainte de a fi încarcerat în arest, Sorin Ovidiu Vînru susţinea că i-a pregătit pentru luni o suspriză preşedintelui Traian Băsescu, cel pe care-l consideră duşmanul său de ceva vreme. Iar surse apropiate patronului Realitatea Media sugerau că surpriza ar putea fi legată de anunţul public pe care AGA Realitatea Media, întrunită la Viena, ar fi urmat să-l facă luni, mai notează ziarul citat, în ediţia on-line de sâmbătă.

Conflictul izbucnit între managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, şi patronul Realitatea Media, Sorin Ovidiu Vîntu s-a acutizat la începutul lunii aprilie, la câtva timp după ce primul dintre cei doi a luat o decizie administrativă care l-a iritat pe al doilea: concedierea Oanei Stancu şi Adrian Ursu, realizatori ai emisiunii "Ora de foc" - consideraţi oameni de casă ai "părintelui FNI".

În seara de sâmbătă, 2 aprilie, la sediul Realitatea TV a avut loc o ciocnire între gărzile de corp ale celor doi, Sebastian Ghiţă declarând că fusese ameninţat "cu suprimarea fizică", cerându-i-se să se retragă de la conducerea staţiei TV. "Am înţeles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice", a spus Ghiţă la câteva zile după aceea.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat în urma unei plângeri înaintată Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a lui Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft, cel care a preluat din octombrie 2010 managementul Realitatea Media şi care a plătit datorii ale postului şi a făcut investiţii de peste zece milioane de euro.

Pentru a nu rezilia contractul de management, patronul Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vîntu, i-a cerut bani lui Sebastian Ghiţă, înţelegându-se pentru 150.000 de euro pe lună, potrivit parchetului ICCJ.

În 20 aprilie era termenul limită impus lui Ghiţă de a plăti suma, Ghiţă i-a trimis banii lui Vîntu printr-un apropiat al său. Suma a fost găsită de anchetatori asupra lui Ion Ilie Cezar, pus de Vîntu administrator la Realitatea TV, "umbra" lui Ghiţă, pentru a-şi "onora" condiţiile impuse.

Vîntu, alături de Ion Ilie, a stat 24 de ore reţinut, în baza ordonanţei procurorilor, caare au cerut Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti arestarea celor doi. Un judecător al acestei instanţe a respins propunerea procurorilor, care au făcut recurs la Tribunalul Capitalei.

Vineri, Tribunalul, cu două opinii "pentru" şi una împotrivă, i-a arestat pe cei doi, emiţând un mandat de arsetare preventivă 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici