"Eu când vreau să fluier, fluier" a primit Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin - GALERIE FOTO

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, a primit "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", după ce a obţinut şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la gala Festivalului de Film de la Berlin.

478 afișări
Imaginea articolului "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin - GALERIE FOTO

"Eu când vreau să fluier, fluier" a primit Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceremonia de decernare a premiilor a început la ora 20.00 (ora României) şi s-a desfăşurat, la Berlin.

Alături de Florin Şerban, pe scenă au urcat, pentru a ridica "Jury Grand Prix - Silver Bear/ Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint", actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu. Premiul le-a fost înmânat de actriţa Renée Zellweger.

"Îi mulţumesc lui Florin (Şerban, n.r.) pentru acest premiu. El a văzut acel ceva în mine când alţii n-au văzut", a spus, pe scenă, Ada Condeescu.

George Piştereanu a mulţumit colegilor de platou şi actorilor neprofesionişti din penitenciar, care au jucat în film. "Mulţumesc colegilor de platou şi celor din penitenciar, celor care au ieşit din penitenciar. Filmul acesta este şi al lor, al tuturor", a spus Piştereanu pe scenă.

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit la Berlin şi premiul "Alfred Bauer", oferit pentru noi perspective în arta cinematografică.

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier" este o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici