Eurodeputata Rovana Plumb a criticat în plenul PE legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv

Eurodeputata PSD Rovana Plumb a susţinut, în plenul Parlamentului European, că proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea radioului (SRR) şi televiziunii publice (SRTv) reprezintă un atac la dreptul la liberă exprimare, potrivit unui comunicat al Delegaţiei PSD din PE, remis MEDIAFAX.

23 afișări
Imaginea articolului Eurodeputata Rovana Plumb a criticat în plenul PE legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv

Eurodeputata Rovana Plumb a criticat în plenul PE legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Plumb a cerut Comisiei Europene şi autorităţilor române o soluţionare corectă şi democratică a acestei probleme, "un mecanism care să permită radioului şi televiziunii publice să funcţioneze pe principii echidistante, etice şi europene".

"Se continuă şirul măsurilor abuzive pe care le manifestă puterea de dreapta din România, cu atacarea dreptului la liberă exprimare. În Senatul României se discută proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea radioului (SRR) şi televiziunii publice (SRTV). Documentul este un atac direct asupra libertăţii de expresie în România şi încalcă grav atât Constituţia, cât şi normele internaţionale în domeniu. Organizaţiile europene de profil, ca şi cele din România au adus deja critici", a declarat Rovana Plumb.

Ea a mai spus că în România "se doreşte ca jurnaliştii să îşi divulge sursele şi să fie manipulaţi politic".

"Toate regulamentele mass-media în Europa prevăd respectarea dreptului la libertate de exprimare şi informare, garantat de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În România se doreşte ca jurnaliştii să îşi divulge sursele şi să fie manipulaţi politic. Solicit Comisiei Europene şi autorităţilor române o soluţionare corectă şi democratică, un mecanism care să permită radioului şi televiziunii publice să funcţioneze pe principii echidistante, etice şi europene" , a mai spus ea.

Senatorii au început, în urmă cu două săptămâni, dezbaterile la propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune fără a reuşi, însă, să dea un vot. În cadrul şedinţei, senatorii PSD şi PNL, dar şi un senator PDL, Georgică Severin, s-au declarat împotriva adoptării propunerii legislative în forma propusă de Comisia pentru cultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici