Euronews deschide încă 11 redacţii în întreaga lume

Euronews, cel mai mare canal de ştiri din Europa, va deschide încă 11 birouri în întreaga lume, anul acesta, potrivit lui Philippe Cayla, preşedinte al comitetului director al postului TV, citat de lemonde.fr.

80 afișări
Imaginea articolului Euronews deschide încă 11 redacţii în întreaga lume

Euronews deschide încă 11 redacţii în întreaga lume

Cayla a precizat că, în 2011, Euronews va deschide încă 11 birouri în mai multe oraşe, printre care Londra, Paris, Kiev, Istanbul, Dubai, Washington şi Beijing, şi îşi va consolida unele redacţii, precum cea de la Bruxelles, care va număra circa 20 de jurnalişti.

De asemenea, conducerea Euronews doreşte ca programele postului să fie prezente pe toate suporturile multimedia, profitând mai mult de parteneriatele sale cu Google, YouTube şi Dailymotion. În februarie, Euronews va lansa şi o aplicaţie pentru iPhone şi, ulterior, una pentru iPad.

Totodată, în luna august a acestui an, Euronews va lansa un serviciu în limba ucraineană. Versiunea ucraineană a Euronews va fi produsă în colaborare cu două echipe speciale, reprezentând 40 de profesionişti din Lyon, Franţa, şi Kiev, Ucraina. Euronews va fi responsabil de distribuţia noului serviciu TV către vorbitorii de limbă ucraineană din lume, în timp ce televiziunea publică se va ocupa de distribuţia locală.

Pentru 2012, Euronews are planuri să deschidă noi birouri la New York, Shanghai, Astana şi Tel Aviv.

"Comparativ cu cele 70 de canale de ştiri pe care le-am reperat în Europa, Euronews este singurul care difuzează informaţii internaţionale păstrând o perspectivă europeană asupra actualităţii mondiale", a declarat Cayla.

Condusă din 2009 de românul Lucian Sârb, redacţia Euronews are 370 de jurnalişti, împărţiţi în 10 redacţii, în funcţie de limbă.

Lansat în 1993 cu sprijinul a 21 de canale publice europene, printre care France Televisions ca acţionar principal, cu un pachet de 25% din acţiuni, Euronews are în prezent circa 7,5 milioane de telespectatori în fiecare zi. Potrivit diferitelor sondaje, Euronews ajunge în circa 350 de milioane de gospodării în 155 de ţări, surclasând CNN International şi BBC.

În prezent, postul difuzează program complet, simultan, în zece limbi - arabă, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă, farsi şi turcă - şi are ca principali competitori CNN şi BBC World.

În România, Euronews furnizează buletine de ştiri, difuzate în prezent pe posturile TVR 2 şi TVR Info, de luni până vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici