Video Ambasadorul britanic spune în limba română, de ziua lui Eminescu, poezia "Revedere" - VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, citeşte în limba română, de ziua poetului naţional Mihai Eminescu, poezia "Revedere", arătând că pădurile României sunt printre cele mai frumoase din Europa şi trebuie protejate.

2052 afișări

Harris a înregistrat şi un mesaj video, aşa cum a anticipat luni pe pagina sa de Twitter, filmul fiind transmis în exclusivitate MEDIAFAX şi urmând a fi postat în cursul zilei pe canalele de social media ale Ambasadei Marii Britanii.

"Ianuarie este o lună a marilor scriitori cred, în România şi în Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcăm în Marea Britanie ziua de naştere a lui Robert Burns, poetul naţional al Scoţiei, şi pe 15 ianuarie marcăm ziua lui Mihai Eminescu, şi cu această ocazie aş dori să citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred că, o poezie celebră, «Revedere», care este despre o întâlnire între un om, cred Eminescu, şi o pădure", spune ambasadorul britanic.

Harris explică alegerea acestei poezii deoarece el crede că "peisajul României este probabil dintre cele mai frumoase pe continentul Europei din cauza pădurilor, şi din cauza pădurilor virgine, ceva unic în Europa şi ceva foarte valoros".

El spune că "o pădure plină de flori, de animale, de biodiversitate" este foarte importantă şi trebuie păstrată pentru viitor. Harris adaugă că Ambasada Marii Britanii sprijină în prezent proiectul "Plantăm fapte bune", destinat protecţiei pădurilor din România.

Ambasadorul Harris şi-a deschis în decembrie cont pe Twitter şi a făcut urări românilor de Crăciun, el postând atunci şi un filmuleţ pe Youtube, în care apare recitând câteva versuri din Pluguşor şi purtând un tricou înscripţionat cu mesajul "Keep calm and ReStart Romania".

El a venit ca ambasador al Marii Britanii în România în 2010, reuşind, ca şi predecesorii săi Robin Barnett şi Quinton Quayle, să înveţe foarte bine limba română, neavând ezitări în a etala aceste cunoştinţe, inclusiv în interviuri acordate presei.

Martin Harris este şi unul dintre primii şi puţinii ambasadori străini la Bucureşti care deţine un blog, pe care afişează comentarii şi mesaje atât în limba engleză, cât şi în română.

România marchează, marţi, Ziua Culturii Române şi împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889) a fost unul dintre cei mai importanţi poeţi şi prozatori români, fiind considerat poetul naţional. Începând din 2011, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici