Experienţă inedită într-o cameră de hotel: Spectacolul "Camera 1306" de Cosmin Manolescu

Coregraful Cosmin Manolescu va prezenta spectacolul-instalaţie "Camera 1306 [I Am Myself]", care propune o experienţă inedită într-o cameră de hotel, pe 13 august, între orele 16.00 - 4.00, la Hotel InterContinental din Bucureşti.

412 afișări
Imaginea articolului Experienţă inedită într-o cameră de hotel: Spectacolul "Camera 1306" de Cosmin Manolescu

Experienţă inedită într-o cameră de hotel: Spectacolul "Camera 1306" de Cosmin Manolescu

În 13 august, "Camera 1306" va intra din nou sub ocupaţie în noul spectacol al lui Cosmin Manolescu, care propune o experienţă inedită într-o cameră de hotel.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Catrinel Catana (Mrs. Chan), Cosmin Manolescu (Agentul 007) şi Ştefania Ferchedău (Mrs. Dalloway).

Spectacolul-instalaţie "Camera 1306 [I Am Myself]" cuprinde mai multe secvenţe.

Secvenţa 1 - Se cunosc de 10 luni. Sunt în prima lor vacanţă împreună. Au ieşit la o ţigară pe balcon. Tăcere, se aude doar zgomotul oraşului. Ea e îmbrăcată într-o rochie neagră şi e în picioarele goale. El are un tricou verde deschis şi adidaşi verzi cu dungi galbene. Dacă te uiţi la ei prin geam vezi oraşul în mişcare. Le vezi buzele mişcându-se. Dacă i-ai auzi, ai afla că habar n-au în ce oraş sunt şi cum au ajuns pe balcon.

Secvenţa 2 - În living, o oră mai târziu. El este negru de supărare, ea se spală pe dinţi. Televizorul merge, e un film cu bătăi, dar el se uită în direcţia opusă, privirea îi trece prin lucruri. Din felul în care stă şi expresia pe care o are pe faţă se deduce că ascultă dialogul din film, din când în când îi mai tresare câte un muşchi pe faţă sau îşi bâţâie nervos piciorul.

Secvenţa 3 - În dormitor, imediat după aceea. În surdină se aude o muzică de jazz. Ea apare din holul dinspre baie. Şi-a pus mănuşile de box, dar are mâinile goale. Dansează lent, mişcările sunt naturale, fluente şi impecabile. Citeşti muzica în ele, nu mai e nevoie să o şi asculţi. The red night is blue.

Secvenţa 4, 5, 6... 12 - Fiecare este peste tot în cameră. Sunt unul cu celălalt şi unul fără celălalt în acelaşi timp, pot rămâne sau pleca împreună, totul se poate schimba de la oră la oră. Poţi să priveşti sau să fii şi tu privit. Be ready, anything can happen!

"Camera 1306 [I Am Myself]" este o producţie Paradis Serial (2011), susţinută de Fundaţia Gabriela Tudor & Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Partener asociat al proiectului este Hotel InterContinental, spectacolul fiind realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) şi al Asociaţiei 4Culture (Bucureşti) în cadrul "Wild Cards - Jardin d'Europe", Centrul de Cultură "George Apostu" (Bacău).

Spectacolul poate include interacţiune cu publicul prezent şi nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Accesul publicului la spectacol este posibil exclusiv pe bază de rezervare, cu cel puţin o zi înainte de fiecare spectacol programat. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol. Locurile sunt limitate (şase/ oră), iar în cazul în care nu vor mai exista bilete pentru ora aleasă va fi propus un alt interval orar.

Următoarea dată când vor avea loc reprezentaţii ale acestui spectacol este 24 septembrie.

Spectacolul, care a avut premiera pe 9 iulie, va fi prezentat pe 20 august la Stockholm Fringe Festival, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR).

Cosmin Manolescu este unul dintre cei mai cunoscuţi coregrafi şi manageri culturali din România. Este absolvent al masterului european specializat "Management des Entreprises Culturelles", Programul Ecumest (1996). Din 1997 conduce Fundaţia Proiect DCM, cu care a realizat peste 30 de producţii şi co-producţii româneşti şi internaţionale, festivaluri, ateliere şi cursuri, rezidenţe coregrafice şi proiecte de colaborare internaţionale. Din ianuarie 2004 conduce o firmă de consultanţă şi management cultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici