Expoziţia "Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene", la Palatul Şuţu din Capitală

Expoziţia "Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene" va fi vernisată, vineri, la Palatul Şuţu din Bucureşti, aceasta putând fi vizitată până pe 25 august, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

314 afișări
Imaginea articolului Expoziţia "Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene", la Palatul Şuţu din Capitală

Expoziţia "Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene", la Palatul Şuţu din Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Astfel, vor fi expuse peste 100 de piese arheologice cu o vechime de peste 5.000 de ani, care vorbesc despre semnificaţiile pierdute, viaţa spirituală şi materială, dar nu în ultimul rând despre rafinamentul estetic şi tehnologic ale culturii Cucuteni-Tripolie.

Vernisajul expoziţiei va avea loc, vineri, la ora 11.00, în holul Palatului Suţu.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 11.00, va fi organizat un workshop interactiv, care doreşte să aducă în atenţia publicului marile enigme ale fascinantei civilizaţii preistorice Cucuteni-Tripolie. Scopul proiectului este de a promova valorile culturale, în acest caz ale arheologiei preistorice, şi de a crea un impact puternic asupra tinerilor, al căror interes faţă de propria cultură, istorie şi artă trebuie stimulat şi educat.

Expoziţia este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, având ca parteneri Complexul Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici