Expoziţii cu vânzare pentru victimele incendiului din clubul Colectiv: "Să dăm culoare vieţii! " şi "Art for Colectiv" -FOTO

Două expoziţii cu vânzare pentru ajutorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv vor avea loc în Bucureşti: "Să dăm culoare vieţii!" -organizată de elevii Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" şi "Art for Colectiv" - 36 de artişti donează lucrări pentru cei afectaţi de tragedie.

976 afișări
Imaginea articolului Expoziţii cu vânzare pentru victimele incendiului din clubul Colectiv: "Să dăm culoare vieţii! " şi "Art for Colectiv" -FOTO

Expoziţii cu vânzare pentru victimele incendiului din clubul Colectiv: "Să dăm culoare vieţii! " şi "Art for Colectiv" -FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" vernisează, marţi, la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti, începând cu ora 18.00, expoziţia caritabilă "Să dăm culoare vieţii!", cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv. 

"Nu trebuie să fim niciodată lipsiţi de speranţă, deoarece nu putem fi niciodată distruşi ireparabil. Noi credem că suntem invincibili, deoarece chiar suntem", este mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

După vernisajul expoziţiei, de la ora 20.00, va avea loc un concert al trupei White Mahala.

"Share art to raise care!" ("Împarte arta pentru a creşte implicarea", n.r.), mai este notat pe pagina evenimentului susţinut de Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" , Galeria Montage şi Clubul Ţăranului Român.

Lucrările vor fi oferite spre vânzare celor prezenţi, iar banii strânşi vor fi direcţionaţi către campania de strângere de fonduri "Nouă ne pasă, împreună dăruim speranţă", iniţiată de Pro TV şi Crucea Roşie Română pentru victimele incediului din Clubul Colectiv.

Art for Colectiv: 36 de artişti donează lucrări ale lor pentru victimele din club.

Un număr de 36 de artişti au hotărât să doneze din lucrările lor pentru a ajuta victimele incendiului din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie şi în urma căruia 46 de persoane au murit şi alte 83 de persoane rănite sunt încă internate în spitalele din Capitală.

"Dintr-o mână de artişti ne-am transformat într-o mână de ajutor. Fiecare am donat lucrări unicat, art printuri sau postcarduri, al căror cost va merge integral către victimele de la accidentul din club Colectiv" - este mesajul transmis de tinerii artişti.

Mai multe informaţii despre această iniţiativă se găsesc pe pagina de Facebook Art for Colectiv: https://www.facebook.com/artforcolectiv/?fref=ts.

Luni, în spitalele din Capitală mai sunt internate 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 62 sunt stabilizate.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat. Astfel, doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda, iar bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit luni, la vârsta de 36 de ani, în clinica din Israel unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv ajungând la 46.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici