Facebook îngrijorează forurile care se ocupă de protecţia copilului

Reţeaua de socializare Facebook reprezintă "o sursă de îngrijorare" pentru organizaţiile ce se ocupă de supravegherea online a siguranţei tinerilor, pentru că, de la lansarea sa, aceasta nu a depus la poliţie nicio plângere legată de vreo persoană suspectată de pedofilie, informează The Independent.

87 afișări
Imaginea articolului Facebook îngrijorează forurile care se ocupă de protecţia copilului

Facebook îngrijorează forurile care se ocupă de protecţia copilului

Jim Gamble, care conduce Centrul de Protecţie Online a Copiilor (CEOP) a declarat că este cu adevărat îngrijorat din cauza măsurilor luate de reţeaua Facebook pentru a proteja copiii. El a cerut conducerii platformei de socializare să prezinte dovezi legate de demersurile companiei de a-i demasca pe potenţialii pedofili sau pe cei care îi intimidează pe ceilalţi sub protecţia anonimatului.

Reprezentantul CEOP a mai anunţat că forurile de investigaţie au primit 252 de reclamaţii legate de tentative de seducţie cu scopul de exploatare sexuală, intimidare sau furt de identitate de la utilizatorii Facebook în primele luni ale acestui an, dar niciuna nu a fost depusă de companie.

Observaţiile lui Gamble vin pe fondul creşterii temerilor legate de protecţia copiilor pe Facebook, generate de refuzul companiei de a adăuga butonul "de panică" pe paginile sale cele mai populare. Organizaţia CEOP susţine folosirea acestui instrument, care permite utilizatorilor să raporteze abuzurile.

"Facebook susţine că sistemul lor este sigur, dar nu avem niciun motiv să-i credem. Numărul reclamaţiilor este în continuă creştere. În primul sfert al acestui an au fost depuse 252 de plângeri împotriva Facebook. Compania nu a depus, în schimb, nicio plângere. Dacă sistemul este aşa de bine pus la punct şi sunt informaţii, de ce nu iau măsuri?", a spus Gamble, care a adăugat că Facebook a fost, în schimb, foarte promptă în ceea ce priveşte eliminarea conţinutului obscen sau pornografic.

"Cred că Facebook confundă abordarea conţinutului cu cea a comportamentului şi acesta este fondul problemei", a spus el. "Facebook este locul unde se află prădătorii în mediul online, unde sunt atraşi tinerii vulnerabili şi sunt seduşi pentru a-i angaja în întâlniri în mediul offline. În multe cazuri, tinerii din mediul online sunt ironizaţi şi abuzaţi verbal până când sunt împinşi la sinucidere", a spus el.

CEOP primeşte în jur de 800 de reclamaţii pe lună împotriva diverselor forme de abuz în mediul online. 252 dintre acestea, înregistrate între ianuarie şi martie, au fost împotriva Facebook, două din cinci având ca subiect invitaţii sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici