Festivalul B-FIT in The Street! Revine în capitală. Străzile Bucureştiului devin scenă de teatru

Cea de-a opta ediţie a festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in The Street va avea loc între 9-12 iunie 2016 în Bucureşti, prezentând 21 de spectacole de teatru, dans, acrobaţii aeriene din nouă ţări participante, un fapt inedit al acestui an fiind spectacolele din cartierele bucureştene.

785 afișări
Imaginea articolului Festivalul B-FIT in The Street! Revine în capitală. Străzile Bucureştiului devin scenă de teatru

Festivalul B-FIT in The Street! Revine în capitală. Străzile Bucureştiului devin scenă de teatru

Deschiderea oficială B-FIT in the Street! 2016 are loc joi, 9 iunie la ora 19, în Piaţa Universităţii, când va avea loc spectacolul de deschidere şi prezentarea trupelor invitate în acest an. După evenimentul de deschidere, spectacolele itinerante vor putea fi văzute în zona Centrului Istoric. Tot în prima seară va putea fi urmărită producţia franceză DREAM, la ora 21:30 în Piaţa Universităţii.

În zilele următoare de festival, distracţia începe devreme, de la ora 17, cu lecţii de istorie în aer liber aduse de artişti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franţa şi numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali.

În fiecare seară, în Centrul istoric, Piaţa Universităţii sau Piaţa George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama oraşului cu jocuri de foc şi acrobaţii aeriene sau cai uriaşi, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureşteni să dea nas în nas cu o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.

Austria, Spania, Marea Britanie, Germania şi Italia sunt câteva dintre ţările participante la B-FIT in the Street! 2016, o ediţie cu un program eclectic de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobaţie, muzică de stradă şi paradă, din care nu lipsesc nici reprezentaţiile româneşti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia şi producţiile de anvergură din Franţa şi Olanda.

O premieră a Festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in the Street! este reprezentată de spectacolele din cartierele bucureştene, în spiritul candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Una dintre priorităţile programului este extinderea activităţilor culturale şi în zonele periferice ale Capitalei. De aceea, după ce ARCUB a organizat în acest an evenimentul „Humuleştiul copiilor” în parcul cu acelaşi nume din Ferentari, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti revine pe 11 iunie în aceeaşi locaţie cu B-FIT in the Street! Astfel sâmbătă, 11 iunie, între orele 18 şi 20, trupa franceză Imperial Kikiristan va ţine o serie de reprezentaţii în Parcul Humuleşti din Ferentari.

Duminică, 12 iunie, italienii de la Flag Wavers Rioni vor fi prezenţi între orele 17 şi 19:30 în Parcul Moghioroş din Drumul Taberei.

Timp de patru zile, între 9 şi 12 iunie, B-FIT in the Street! 2016 deschide străzile Bucureştiului şi creează un spaţiu de interacţiune între locuitori, turişti, artişti şi oraş prin intermediul artei ce funcţionează în afara limitelor de limbă şi vârstă-teatrul de stradă.

Programul complet al festivalului şi detalii despre trupele participante şi spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro şi pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street (https://www.facebook.com/events/1713528728895990/) .

Accesul la toate reprezentaţiile din cadrul festivalului este gratuit. Mai multe detalii pot fi găsite pe arcub.ro.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele iniţiate şi desfăşurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieţii culturale a oraşului, precum şi la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ArCuB este organizatorul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al celui mai mare Festival Internaţional de Jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al Festivalului de Muzică Clasică, Bucharest Music Film Festival şi al Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici