Filarmonica "George Enescu" merge miercuri la Oman, la invitaţia Angelei Gheorghiu

Filarmonica "George Enescu" merge la Oman, la invitaţia Angelei Gheorghiu, care este oaspete de onoare al unui concert ce va avea loc la Opera regală din Muscat, miercuri, informează managementul artistei.

446 afișări
Imaginea articolului Filarmonica "George Enescu" merge miercuri la Oman, la invitaţia Angelei Gheorghiu

Filarmonica "George Enescu" merge miercuri la Oman, la invitaţia Angelei Gheorghiu

Concertul marchează închiderea stagiunii lirice a operei. Oaspete de onoare va fi soprana Angela Gheorghiu, care va evolua în cadrul unui concert.

"De-a lungul întregii sale cariere, soprana Angela Gheorghiu a susţinut tineri artişti români, dorindu-i parteneri de scenă în concertele sale. Tocmai de aceea, solicitarea sa expresă a fost ca în seara de la Oman, ce îi este dedicată, să cânte alături de tenorul Ştefan Pop (câştigător al prestigiosului concurs Operalia - Milano), în compania Filarmonicii «George Enescu», sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare", se precizează în comunicat.

"Astfel, subliniem faptul că orchestra bucureşteană o va acompania pe Angela Gheorghiu în concertul de la Oman, conform opţiunii sopranei. Facem această precizare pentru a înlătura neînţelegerea rezultata din formularea eronată cuprinsă în comunicatul de presă emis de Filarmonica «George Enescu»; teatrul liric din Muscat, Oman a invitat-o pe celebra noastră artistă să onoreze cu prezenţa sa seara finală a stagiunii, Angela Gheorghiu dorind ca în acel context sa fie acompaniată de Filarmonica George Enescu, nicidecum aşa cum nota comunicatul remis catre mass-media. De asemenea, menţionăm că data corectă a concertului este 25 aprilie, nu 25 mai, asa cum anunţa acel comunicat", se arată în document.

Anterior, Filarmonica "George Enescu" a anunţat, într-un comunicat, că soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Ştefan Pop sunt soliştii concertului pe care Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti îl va susţine, pe 25 mai, la Opera din Muscat (Royal Opera House Muscat), în sultanatul Oman.

Royal Opera House Muscat a fost inaugurată în luna octombrie a anului 2011 cu o superproducţie "Turandot" de Giacomo Puccni, sub bagheta lui Placido Domingo. Construit la dorinţa sultanului Qaboos, edificiul de dimensiuni monumentale reflectă concepţia arhitecturală contemporană a Omanului. Capacitatea sălii este de 1.100 de locuri, iar scena şi instalaţiile de sunet şi lumină sunt conforme celor mai înalte standarde ale tehnologiei de astăzi.

Tenorul Ştefan Pop a obţinut prestigioase premii, precum locul I la Concursul Internaţional de Muzica de la Seul şi premiul I la concursul Operalia, de la Scala din Milano, prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo, ambele în 2010. Este absolvent al Liceului de Muzică din Bistriţa si al Academiei "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca şi şi-a făcut debutul internaţional la Opera din Roma în rolul lui "Alfredo" din "La Traviata".

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici