Filmările pentru lungmetrajul "Herman", despre "Experimentul Piteşti", s-au încheiat

Filmările pentru lungmetrajul "Herman - Omul din spatele terorii", de Victoria Baltag, care vorbeşte despre "Experimentul Piteşti" din perioada regimului comunist, s-au încheiat joi, urmând ca pelicula să intre în perioada de postproducţie.

372 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru lungmetrajul "Herman", despre "Experimentul Piteşti", s-au încheiat

Filmările pentru lungmetrajul "Herman", despre "Experimentul Piteşti", s-au încheiat

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, aceasta a fost o producţie cu peripeţii, după ce echipa filmului a rămas fără generatorul electric de pe platouri, parte din recuzită şi cablurile electrice, în urma unui furt, dar, cu toate acestea, a finalizat un produs frumos.

Următorul pas este perioada de postproducţie. Totodată, echipa filmului mai are nevoie de fonduri pentru achitarea costurilor din producţie şi a celor ce vor urma în postproducţie.

În acest sens, s-a realizat un partenariat cu Sprijina.ro (platformă de crowdfunding), care a adus filmului o vizibilitate de peste 12.000 vizitatori unici în doar 10 zile şi o sumă de peste 8.000 de lei. Acesta este doar începutul strategiei de strângere de fonduri pe care platforma românească o are, iar echipa filmului are încredere în potenţialul românesc de a sprijini un lungmetraj care spune o poveste a istoriei, o parte din evenimentele României dintre anii 1942 - 1954.

Echipa de 20 de tineri a luat o mică pauză, pregătindu-se de următoarea etapă, la sfârşitul lunii august. Pentru montaj sunt alocate şase luni - incluzând editare imagine, sunet, colorizare, subtitrare şi copiere.

Din februarie 2016, filmul va fi distribuit festivalurilor internaţionale din întreaga lume, pentru o durată de 12 luni.

"Herman - Omul din spatele terorii" va intra în cinematografe abia în 2017.

Filmul a adus laolaltă actori mari de pe scenele Iaşiului şi ale Bucureştiului, precum Ion Caramitru, Georgeta Burdujan, Doru Aftanasiu, Nicolae Ionescu, Laura Bilic, Radu Ghilaş, Emil Coşeru, Sonia Teodoriu, Sergiu Moraru, Codrin Dănilă, Emilian Andrei, Rareş Lucaci, Adrian Gabureac, Alin Stan, Claudiu Oprea, Avram Iclozan, Haruna Condurache, Bogdan Amurariţei, Valentin Bolat şi mulţi alţii. Actorii au jucat benevol, urmând ca din fondurile strânse să primească onorariile cuvenite.

Cei care vor să doneze o pot face la adresa https://www.sprijina.ro/cauze/herman-omul-din-spatele-terorii.

Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul hermanfilm.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici