Filme regizate de Chloé Zhao şi Kelly Reichardt, la American Independent Film Festival din Capitală

Filmele "The Rider", de Chloé Zhao, şi "Certain Women", de Kelly Reichardt, au fost incluse în selecţia American Independent Film Festival, care va avea loc în perioada 27 aprilie - 3 mai, în Bucureşti, potrivit organizatorilor.

84 afișări
Imaginea articolului Filme regizate de Chloé Zhao şi Kelly Reichardt, la American Independent Film Festival din Capitală

Filme regizate de Chloé Zhao şi Kelly Reichardt, la American Independent Film Festival din Capitală

Apreciat de critici şi premiat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes 2017, "The Rider" este portretul atent şi emoţionant al unui tânăr, Brady, fost călăreţ de rodeo devenit îmblânzitor de cai, care se reface după un accident.

Folosind actori amatori şi inspirându-se din povestea vieţii protagonistului Brady Jandreau, Zhao construieşte, cu autenticitate delicată, un portret liric al omului şi al naturii. Al doilea film al regizoarei americane, a câştigat premiul C.I.C.A.E. la Festivalul de la Cannes şi a fost prezentat la peste 40 de evenimente de profil internaţionale, printre care cele de la Telluride, Toronto, Sundance şi Sarajevo, fiind considerat unul dintre cele mai originale şi puternice lungmetraje americane ale anului trecut.

Kelly Reichardt a fost o prezenţă constantă la Festivalul de Film Sundance, încă de la primele sale lungmetraje. Filmele ulterioare, prezentate în selecţiile de la Cannes ("Wendy & Lucy", 2008) şi Veneţia ("Meek's Cutoff", 2010; "Night Moves", 2013) au inclus-o, pe bună dreptate, între cele mai importante creatoare ale cinematografului indie. O regizoare meticuloasă, cu o abordare minimalistă în ceea ce priveşte povestea şi forma, filmele ei sunt expresii nepretenţioase ale unor emoţii care ard la foc mic, crescând. Pornind adesea de la scurte povestiri adaptate pentru ecran şi concentrându-şi filmele în jurul unor personaje feminine puternice, Reichardt construieşte portrete bogate psihologic ale unor oameni obişnuiţi, definiţi în mod egal de peisajul pastoral pe care îl locuiesc şi de fragilitatea legăturilor umane pe care le caută.

Acţiunea din "Certain Women" (premiul pentru cel mai bun film al Festivalului BFI din Londra), care are loc într-un orăşel din Montana, se bucură de interpretări remarcabile a trei vedete care portretizează femei aflate în momente definitorii ale vieţilor lor, Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart.

American Independent Film Festival îşi propune să familiarizeze cinefilii români cu pelicule americane narative realizate în tradiţia marilor autori americani ai anilor '70 şi '80.

Festivalul i-a avut anul trecut ca oaspeţi pe Joaquin Phoenix, Ethan Hawke şi John C. Reilly, iar în acest an facilitează întâlnirea publicului român cu Sebastian Stan, cel mai de succes actor american de origine română.

Proiecţiile din festival au loc la CinemaPro şi la sala de cinema a Muzeului Ţăranului Român. Biletele pot fi achiziţionate pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

Programul proiecţiilor şi noutăţi despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici