GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunţat că regina Elizabeth a murit

O jurnalistă a postului public britanic BBC va fi vizată de o procedură disciplinară după ce a difuzat din greşeală prin Twitter un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a, în timpul unui exerciţiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.

51561 afișări
Imaginea articolului GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunţat că regina Elizabeth a murit

GAFĂ la BBC: O jurnalistă a anunţat că regina Elizabeth a murit (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Jurnalista BBC Ahmen Khawaja a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: "Regina Elizabeth a fost transportată de urgenţă la Spitalul «Regele Edward al VII-lea» din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial". După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: "Regina Elizabeth a decedat".

Ulterior, reporterul a şters mesajele, precizând că a fost vorba de o "alertă falsă". Ulterior, ea a revenit cu precizări: "Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă... Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!".

BBC a prezentat scuze pentru incident, admiţând că s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.

"În cursul unui exerciţiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greşeală mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (...) Mesajele au fost şterse rapid; prezentăm scuze", a comunicat BBC.

Ahmen Khawaja este producător la secţia de ştiri a BBC. Jurnalista va fi vizată de o procedură disciplinară din cauza incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici