Gala Globurile de Aur, urmărită de 19,3 milioane de telespectatori, în scădere cu 8% faţă de 2014

Cea de-a 72-a ediţie a galei Globurilor de Aur, difuzată duminică seară de postul NBC, a fost urmărită în direct de 19,3 milioane de telespectatori, o audienţă cu 8% mai mică decât cea înregistrată în 2014, potrivit unui anunţ al televiziunii americane, citat de Reuters.

183 afișări
Imaginea articolului Gala Globurile de Aur, urmărită de 19,3 milioane de telespectatori, în scădere cu 8% faţă de 2014

Tina Fey şi Amy Poehler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Show-ul televizat - care a durat trei ore şi a fost prezentat pentru a treia şi ultima oară de Tina Fey şi Amy Poehler, actriţe de comedie care au ajutat, anul trecut, la atingerea unei audienţe record în ultimul deceniu pentru gala Globurile de Aur - a pierdut, duminică, aproximativ 8% din numărul total de telespectatori înregistrat în 2014 (20,9 milioane de persoane).

De asemenea, potrivit datelor furnizate de Nielsen Media Research, ediţia din 2015 a galei Globurilor de Aur a înregistrat o scădere cu circa 11% în ceea ce priveşte publicul comercial - telespectatorii cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani -, de care advertiserii sunt cel mai mult interesaţi.

Ediţia din acest an a galei a fost ultima pe care Tina Fey şi Amy Poehler au stabilit că o vor prezenta, aceasta fiind prima ceremonie importantă a sezonului de premii din Statele Unite ale Americii, care va culmina cu gala Oscar, pe 22 februarie. Fey şi Poehler au devenit cunoscute după ce au apărut mai mulţi ani în emisiunea de comedie "Saturday Night Live", difuzată de postul NBC, deţinut de Comcast Corp.

Cele două actriţe au prezentat Globurile de Aur pentru prima dată în 2013, când show-ul a fost urmărit de 19,7 milioane de telespectatori.

Marii câştigători ai ediţiei din 2015 a premiilor Globurile de Aur au fost filmele "12 ani de copilărie/ Boyhood", care a obţinut trofeul pentru cel mai bun film - dramă, şi "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", care a câştigat trofeul pentru cel mai bun film - comedie/ musical.

Umorul specific al celor două prezentatoare ale galei, care, cu zâmbetul pe buze, au spus glume acide şi au râs de vedetele din sală la fiecare dintre cele trei ediţii prezentate, a contribuit la o creştere a audienţei în rândul publicului mai tânăr, comparativ cu ediţiile prezentate de actorul de comedie Ricky Gervais, cunoscut şi el pentru stilul său caustic de a spune glume.

Gala Globurile de Aur este organizată anual de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici