Gala Tânărului Actor HOP: Agenţia HOP şi Revista Thespis apropie tinerii actori de publicul lor - FOTO/VIDEO

Evenimentul teatral Gala Tânărului Actor HOP ce va avea loc între 5-8 septembrie, la Costineşti, vine cu două noi propuneri adresate atât profesioniştilor lumii teatrale, lumii culturale, cât şi publicului larg: agenţia HOP şi revista Thespis, găzduite pe noul site al Galei, www.galahop.ro.

153 afișări
Imaginea articolului Gala Tânărului Actor HOP: Agenţia HOP şi Revista Thespis apropie tinerii actori de publicul lor - FOTO/VIDEO

Gala Tânărului Actor HOP: Agenţia HOP şi Revista Thespis apropie tinerii actori de publicul lor - FOTO/VIDEO

Atât agenţia HOP şi Revista Thespis sunt găzduite pe noul site al Galei şi ţintesc două obiective importante.

Pe de o parte, realizarea acestora presupune un laborator al tinerilor actori, un „atelier” şi o provocare de a lucra împreună – artiştii între ei şi/sau împreună cu noua generaţie de teatrologi pentru a se cunoaşte mai bine unii pe alţii, dar şi pentru ca produsul final să fie expresia generaţiei lor, a gândurilor şi preocupărilor lor, a modului lor de a se exprima artistic.

Pe de altă parte, atât Agenţia HOP, cât şi Revista Thespis încearcă să suplinească un gol şi să apropie tinerii artişti de publicul lor.

Agenţia HOP este o nouă oportunitate de a promova participanţii la Gala Tânărului Actor. Ea se doreşte a fi o bază de date, o arhivă de referinţă pentru istoria Galei Hop, care să vină în sprijinul comunicării dintre actorii tineri şi regizorii, directorii de teatre şi directorii de casting interesaţi de noile talente actoriceşti. Prin profilele profesionale individuale, care conţin atât material audio/video cât şi material scris puteţi afla informaţii despre datele de contact, despre activitatea artistică sau despre nivelul de pregătire al fiecărui participant la Gala Hop.” (Miklós Bács)

În acest an de start, Agenţia HOP  îi prezintă pe cei 29 de finalişti ai Galei HOP.

Fiecare profil conţine informaţii de CV necesare pentru prezentarea artistului, cărora li se adaugă două producţii video: un demo realizat pe baza fotografiilor semnate de Adi Bulboacă cu o suită de 25 de expresii faciale şi un mic filmuleţ în care concurenţii interpretează, doi câte doi, o scurtă secvenţă dintr-un film pe care ei şi l-au ales. Echipa care a participat la realizarea filmelor a fost alcătuită din: Cristian Pascariu – regie, Norbert Fodor – direcţie de imagine, Iolanda Gîrleanu – sunet, Letiţia Ştefănescu – montaj, George Bîrsan – asistenţă producţie şi Andrei Stehan – producţie.

Fotografiile şi înregistrările video au fost realizate în perioada 3 – 10 august la UNATC Bucureşti.

Revista Thespis„La fiecare ediţie a Galei Hop, reprezentanţii departamentelor de teatrologie din Univesităţile de specialitate, vor avea ocazia şi şansa să reflecte şi să dezbată fenomenul artistic, să îşi exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relaţiei actor-critic.”

În acest an Revista Thespis este realizată de Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, echipa redacţională fiind coordonată de Monica Andronescu.

Tinerii artişti pot fi urmăriţi-i pe site, pe contul oficial de Facebook al Galei HOP  şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

Gala Tânărului Actor - HOP, un program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic. Evenimentul va avea loc între 5-8 septembrie 2016 la Vox Maris Grand Resort Costineşti. Directorul artistic al evenimentului este Miklós Bács.

Actorii Dorina Chiriac, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii, dar şi regizorul şi profesorul universitar Sanda Manu, regizorii Andrei şi Andreea Grosu reprezintă juriul Galei HOP.

Tema celei de-a XIX-a ediţii a Galei HOP: „Ne-bun pentru această lume”. Nebunia – ca şansă de a spune adevărul, ca element subversiv, ca formă de revoltă, ca existenţă în afara normei, ca rol asumat, ca formă de supravieţuire.

Organizatorii evenimentului: sunt Vox Maris Grand Resort. Proirectul culturala este finanţat de Ministerul Culturii, iar coproducător este Societatea Română de Televiziuni. Parteneri sunt:
Teatrul Naţional Bucureşti, ITI - Institutul International de Teatru, Secţia Română, TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi MyStage. Patenerul de tradiţie al Galei Tânărului Actor HOP este Societatea Română de Radiodifuziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici