Gaudeamus Litoral 2016 – şi târgurile de carte merg la mare

În perioada 11 -15 august 2016, în Piaţeta Perla din Mamaia, cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediţia a VIII-a.

646 afișări
Imaginea articolului Gaudeamus Litoral 2016 – şi târgurile de carte merg la mare

Gaudeamus Litoral 2016 – şi târgurile de carte merg la mare (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Peste 100 de evenimente într-unul singur, un nou amplasament mai accesibil şi o ofertă editorială generoasă sunt doar trei dintre motivele pentru care cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târg.

Evenimentul, componentă a Caravanei GAUDEAMUS, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărţi şi un program dens şi variat de evenimente îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură. Deschiderea oficială a târgului va avea loc joi, 11august, la ora 17.00, în cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Radio Constanţa cu sprijinul Forţelor Navale, al Clubului Nautic Român şi al Teatrului de Stat Constanţa.

În acordurile Muzicii Militare a Forţelor Navale, 9 veliere vor aduce la ţărm cărţi-simbol pe care actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcaţi în costume de epocă, le vor prelua şi le vor aduce la pavilionul GAUDEAMUS din Piaţeta Perla. Preşedintele de onoare al acestei ediţii va fi prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, preşedintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor şi profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Cu prilejul târgului, vor fi reluate şi câteva proiecte tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” şi Poliţia GAUDEAMUS. Nu vor lipsi nici Tombola GAUDEAMUS derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului sau concursul Miss Lectura adresat celor mai frumoase vizitatoare. Pentru al doilea an consecutiv, Premiul Tombolei GAUDEAMUS va fi oferit de Regional Air Services –Aeroportul Tuzla şi va consta într-un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla, pe care câştigătorul o poate filma şi/sau fotografia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici