Gelozia,religia şi impotenţa, printre problemele cuplurilor din "Alt Love Building", de Iulia Rugină

Gelozia, mitomania, religia şi impotenţa se numără printre problemele celor nouă cupluri din "Alt Love Building", de Iulia Rugină, o continuare a peliculei din 2013, care aduce pe marele ecran "un film mai matur", cu personaje mai bine construite şi un "guest star" american - Ben Cross.

906 afișări
Imaginea articolului Gelozia,religia şi impotenţa, printre problemele cuplurilor din "Alt Love Building", de Iulia Rugină

Iulia Rugină (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Povestea din "Alt Love Building" începe pe 26 decembrie, într-o zonă pitorească, la Bran. Nouă cupluri încearcă să îşi rezolve problemele. Gelozia, rutina, mitomania, religia şi impotenţa se numără printre problemele cu care cele nouă cupluri se confruntă şi pentru care terapeuţii Silviu Soare (Dragoş Bucur), Cristian Lăzurean (Alexandru Papadopol) şi Valentin Preda (Dorian Boguţă) încearcă să le găsească o rezolvare.

Prezentat în avanpremieră, duminică, la Vila Bran, acolo unde au avut loc filmările, "Alt Love Building" înseamnă 27 de actori, 15 zile de filmare, 90 de persoane ale echipei, 12 piese muzicale compuse pentru comedie, între 12 şi 15 ore de filmare pe zi. În cifre, "Alt Love Building" mai înseamnă un material brut de 16 ore şi o temperatură medie la filmări de -5 grade Celsius.

"Este prima dată când filmul acesta se vede cu public, iar faptul că se vede în sala în care am filmat şi în locul acesta este deja mult prea puternic", a declarat Iulia Rugină, vizibil emoţionată, la sesiunea de întrebări şi răspunsuri organizată după proiecţia filmului. "Sunt doar emoţii în momentul acesta şi ne bucurăm că, la un an de zile, aproape, filmul s-a văzut unde a fost filmat", a completat Dorian Boguţă. Alexandru Papadopol şi-a exprimat speranţa ca ceea ce au realizat "să fie apreciat".

La proiecţia filmului au participat o parte din actorii comediei, dar şi scenaristele "Alt Love Building" Oana Răsuceanu şi Ana Agopian.

Una dintre surprizele lungmetrajului "Alt Love Building" este prezenţa actorului Ben Cross, Iulia Rugină spunând că echipa producţiei îşi dorea un "guest star" american, pentru că personajul exista în scenariu. "Ne-am dorit o faţă cunoscută, tocmai pentru faptul că era o apariţie uşor excentrică", a completat Iulia Rugină.

Despre cum l-au ales pe Ben Cross pentru rolul din "Alt Love Building", Dragoş Bucur, actor şi producător al acestei pelicule, a povestit că au fost, iniţial, mai multe idei. "În urmă cu patru sau cinci ani, a filmat în Bulgaria şi nu l-am cunoscut, dar ştiam de la unii din echipă că, mai nou, s-a stabilit în Bulgaria. A fost mai uşor să ajung la el prin oamenii din echipa cu care am filmat pentru «The way back». Am luat legătura cu el, i-am trimis scenariul, a avut nişte discuţii cu Iulia pe Skype, a acceptat să joace", a spus acesta.

Iulia Rugină a subliniat că nu a fost greu pentru nimeni să lucreze cu Ben Cross. "A fost greu pentru că am avut foarte puţin timp de lucrat cu el, adică noi suntem obişnuiţi, dar nu ştiam dacă Ben Cross este obişnuit", a spus regizoarea.

Ben Cross a repetat partitura sa din "Alt Love Building" pe Skype, urmând alte pregătiri şi în momentul în care acesta a ajuns în România. "Nu a fost greu, pentru că s-a apropiat foarte tare de noi prin entuziasmul celorlalţi actori din film, cu o energie din asta molipsitoare, cred că l-am tras după noi, s-a apropiat de noi", a spus Rugină.

O altă apariţie în filmul Iuliei Rugină este creatorul de modă Alexandru Ciucu, care debutează astfel în actorie, prin interpretarea unui rock star veritabil. Prima sa experienţă cinematografică îi aduce lui Alexandru Ciucu un rol foarte ofertant, care porneşte de la premisa că Axel apelează la tabăra de reparat relaţii pentru a depăşi problema geloziei pe care o resimte din plin prietena sa, confruntată mereu cu prezenţa deranjantă a fanelor.

Dacă "Love Building", primul lungmetraj, a fost filmat în zece zile, "Alt Love Building" a beneficiat de 15 zile. Astfel, cu un număr mai mare de zile dedicate acestei pelicule, şi bugetul producţiei a crescut. "La primul am avut o singură cameră, aici am două camere, ceea ce a uşurat foarte mult treaba. (...) Bugetul a fost mult mai mare, de vreo 3,5 ori mai mare faţă de cel al primului film, iar, cu tot cu servicii, fiind un film cu două camere, cu deplasări, a fost dublu per total", a explicat Dragoş Bucur.

Întrebaţi de ce au ales vila de la Bran pentru a filma lungmetrajul, Dragoş Bucur a afirmat că atât nunta, cât şi botezul fetiţei sale au făcute în acest complex turistic din Bran. "Cunosc locul, îmi place", a spus actorul, precizând că au fost făcute mai multe oferte pentru colaborare, iar, în cele din urmă, câştigătorul unui "Alt Love Building" a fost acest complex.

"Cum ne-am jucat la primul, ne-am dorit să ne jucăm. După cum cred că se vede, am experimentat mai multe variante. (...) Povestea este cea care ne-a dus în zona aceasta (mai dark, n.r), faptul că era iarnă, iniţial, noi ne doream să fie multă zapădă, nu am avut noroc, lipsa zăpezii a dus automat într-o zonă mai dark decât scrisesem noi, însă am vrut să vedem cum este şi un soi de dark side a lui «Love Building». Nu ştiu cum ar fi 3, dacă ar exista 3, dar ar fi altfel", a spus Rugină.

Dacă după primul "Love Building" continuarea era iminentă, o trilogie nu pare să fie în planul echipei. "Nu ne gândim la o continuare, adică nu ne gândim concret", a spus Iulia Rugină. Despre scenariu, regizoarea a spus că a fost foarte lung şi, dacă l-ar fi urmat şi la momentul tăierii, filmul ar fi avut trei ore. "Au fost foarte multe secvenţe eliminate la montaj", a completat aceasta.

Vorbind despre succes şi public, Iulia Rugină a spus că cele două pelicule sunt diferite. "Nu cred că mai are efervescenţa pe care primul o avea, cred că are alte atuuri, cred că este interesant că este un sequel (continuare, n.r.), pentru noi a fost interesant că este un sequel, nu am mai făcut, nu prea ştiam cum să ne raportăm, o să vedem", a completat regizoarea.

Papadopol a ţinut să sublinieze că unul dintre punctele forte ale filmului este prezenţa directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile, "unul dintre marii operatori ai României, care a ajutat şi care a făcut această imagine atât de frumoasă".

"«Love Building 2» nu se mai bucură de inconştienţa primului, dar are puncte mult mai multe şi, dacă vreţi un pronostic, eu cred că o să facă mai mulţi spectatori decât primul. Asta cred", a spus Alexandru Papadopol. El a mai spus că, personal, nu s-ar duce într-o astfel de tabără de reparat relaţii şi, clar, nu s-ar duce la nişte psihologi cum sunt cei din peliculă. "Oamenii se duc să îşi repare relaţiile şi ajung la nişte băieţi care au nişte probleme mult mai mari decât cei care vin să se repare", a mai spus acesta.

"Nu este o comedie la fel de spumoasă ca prima", dar scenariul, care este mult mai bine structurat, reprezintă un avantaj, a spus Bucur. "Mi se pare că sunt mai puţine cupluri şi ai posibilitatea să le vezi mai bine, imaginea este un avantaj pentru că are unitate, mi se pare că sunetul este mult mai bun şi că este mai matur ca produs final", a adăugat acesta. El a vorbit şi de posibilitatea pierderii unui anumit segment de public, dar există şanse pentru atragerea unui alte laturi. "Este o comedie, chiar dacă nu râzi în hohote, este o comedie", a mai spus acesta.

O provocare pentru echipa filmului au fost cuplurile, acestea nemaifiind aceleaşi din primul lungmetraj, pentru că nu toţi actorii din primul film s-au mai înscris la cursurile Actoriedefilm.ro. "Cea mai mare provocare a fost să scriem cumva la comandă. Oricum e greu să scrii un sequel şi noi nu puteam să spunem că vrem să continuăm poveştile aşa, ci am continuat poveştile în funcţie de actorii care au vrut să se înscrie la şcoală. Acesta a fost un dat, numărul de cupluri era un dat", a spus Ana Agopian.

Proiecţia în avanpremieră a lungmetrajului s-a încheiat cu apariţia pe scenă a formaţiei Roats, care a interpretat melodia "Fata cu ciocolată", ce face parte din coloana sonoră a peliculei.

În regia Iuliei Rugină, cea care semnează şi de această dată scenariul filmului alături de Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, "Alt Love Building" reprezintă primul lungmetraj realizat de Actoriedefilm.ro în colaborare cu reputatul director de imagine Vivi Drăgan Vasile.

"Alt Love Building", de Iulia Rugină, va avea premiera de gală pe 19 decembrie, la CinemaPRO din Bucureşti, iar Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vor păşi pe covorul roşu, alături de regizoarea Iulia Rugină, scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile şi cursanţii Actoriedefilm.ro, în prezenţa unui număr de vedete.

Filmul "Alt Love Building" va intra în cinematografele din toată ţara pe 26 decembrie, fiind o producţie marca Actoriedefilm.ro, distribuită de Freeman Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici