Ghiţă, despre Vîntu: Voi evita să fac declaraţii, pentru a nu afecta credibilitatea Realitatea

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea, a declarat pentru MEDIAFAX, după ce Sorin Ovidiu Vîntu a spus că un grup de interese din jurul lui Traian Băsescu a încercat să preia Realitatea TV prin intermediul lui Ghiţă, că va evita să facă declaraţii pentru a nu afecta credibilitatea postului TV.

133 afișări
Imaginea articolului Ghiţă, despre Vîntu: Voi evita să fac declaraţii, pentru a nu afecta credibilitatea Realitatea

Ghiţă, despre Vîntu: Voi evita să fac declaraţii, pentru a nu afecta credibilitatea Realitatea (Imagine: Dragos Cristescu/Publimedia)

Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut, joi, în faţa completului Tribunalului Bucureşti, că se află în arest pentru că "s-a încercat preluarea ostilă a postului Realitatea TV, folosindu-se un mic ticălos şantajabil", iar toată strategia grupului din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului.

Sebastian Ghiţă nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse de Vîntu, precizând: "Le-am promis colegilor de la Realitatea că voi evita să fac declaraţii pentru a nu crea probleme credibilităţii postului".

Pe de altă parte, avocatul lui Vîntu, Marian Nazat, le-a spus, joi, judecătorilor că valoarea tranzacţiei privind vânzarea postului Realitatea TV către Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro.

Întrebat dacă el crede că valoarea tranzacţiei pentru preluarea Realitatea TV a fost de 150 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă a spus: "Nu prea înţeleg care e valoarea tranzacţiei, nu înţeleg această chestiune".

La sfârşitul lunii aprilie, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat că a cumpărat 90% din pachetul de acţiuni al trustului Realitatea, iar Sebastian Ghiţă va rămâne managerul Realitatea Media. Câteva zile mai târziu, Elan Schwartzenberg a spus - într-o emisiune moderată de Robert Turcescu - că a plătit pentru Realitatea TV o sumă de "zeci de milioane", după ce, cu o zi înainte, într-o conferinţă de presă, el a spus că a încheiat această afacere în nume personal, că preţul tranzacţiei este confidenţial, adăugând însă că Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Pe de altă parte, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar rămân în arest preventiv în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, decizia fiind luată, joi, de instanţa Tribunalului Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Andrei. Următoarea verificare a legalităţii măsurii arestului preventiv se va face după 60 de zile.

"Nu sunt acel infractor care aleargă prin Bucureşti cu barda după infractori mai mari sau mai mici", a spus Sorin Ovidiu Vîntu, în faţa instanţei, care a judecat recursul Parchetului faţă de decizia instanţei inferioare, care a apreciat că omul de afaceri şi Ion Ilie Cezar pot fi judecaţi în stare de libertate, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus că se credea că, dacă va fi arestat, postul Realitatea TV va fi preluat de Sebastian Ghiţă, însă s-a ignorat faptul că el se afla în negocieri de vânzare a Realităţii Media.

Vîntu a precizat că Ghiţă nu mai avea bani din luna ianuarie şi că el a adus milioane de euro în trust.

"Toată strategia pusă la cale de grupul din jurul lui Traian Băsescu s-a prăbuşit după vânzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregătit-o lui Traian Băsescu", a mai spus Vîntu.

La ieşirea din sala de judecată, Vîntu i-a spus unui reporter: "Transmite-i lui Traian Băsescu că războiul nu e nici pe departe câştigat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici