Guvernul reautorizează jocurile bingo derulate în emisiuni televizate

Televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni în care se desfăşoară jocuri de tip bingo, după ce acestea au fost interzise în vara anului trecut, Guvernul dorind să le reautorizeze pentru a eliminia mediul neconcurenţial creat şi a pentru creşte veniturile la bugetul de stat.

790 afișări
Imaginea articolului Guvernul reautorizează jocurile bingo derulate în emisiuni televizate

Guvernul reautorizează jocurile bingo derulate în emisiuni televizate (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Guvernul va reintroduce jocurile de noroc de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune în categoria jocurilor de noroc reglementate, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se modifică OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şi completările ulterioare.

Organizatorii jocurilor bingo televizate vor plăti o taxă de licenţă anuală de 300.000 de lei şi o taxă pentru autorizarea de exploatare a acestor jocuri de 5 % din veniturile totale obţinute din vânzările de bilete de participare la joc, dar nu mai puţin de 500.000 lei.

Totodată, operatorii trebuie să aibă un capital minim de un milion de lei atunci când solicită obţinerea licenţei de organizare.

Mijloacele de joc utilizate la jocurile bingo organizate vor fi vizate şi controlate de Biroul Român de Metrologie Legală. O firmă care organizează astfel de jocuri trebuie să distribuie biletele prin minim 48 de agenţii, câte una în fiecare reşedinţă de judeţ şi în fiecare sector al Capitalei.

Jocurile bingo televizate au fost permise în perioada 1992-2002, după care au fost interzise până în iunie 2009, când s-a reintrodus organizarea şi desfăşurarea acestui tip de joc de noroc odată cu intrarea în vigoare a OUG 77/2009. În vara anului trecut, Guvernul a interzis derularea jocurilor bingo televizate printr-o hotărâre care elimina prevederile referitoare la reglementarea acestora.

Statul vrea să le reintroducă în categoria jocurilor de noroc reglementate pentru armonizarea sistemului de reglementare, crearea de noi locuri de muncă, creşterea veniturilor la bugetul de stat prin plata de taxe de licenţiere şi autorizare, de impozite pe veniturile din jocurile de noroc, impozitul pe profit plătit de organizatorii de jocuri de noroc, precum şi de impozite pe salariile plătite de organizatori angajaţilor.

Interzicerea jocurilor bingo televizate a condus la crearea unui mediu neconcurenţial, întrucât în legislaţia actuală a fost menţinută organizarea de jocuri de noroc tip bingo în săli, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă. Totodată, autorităţile doresc să evite migrarea participanţilor către jocurile de noroc nereglementate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici