Iohannis, despre disputa dintre managerul Muzeului Brukenthal şi Ministrul Culturii: O mică lipsă de comunicare

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, spune că s-a implicat în disputa dintre managerul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, şi ministrul Culturii, Constantin Barbu, având în vedere că ambii sunt membri PNL, apreciind că a existat "o mică lipsă de comunicare", dar "lucrurile s-au liniştit".

215 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre disputa dintre managerul Muzeului Brukenthal şi Ministrul Culturii: O mică lipsă de comunicare

Iohannis, despre disputa dintre managerul Muzeului Brukenthal şi Ministrul Culturii: O mică lipsă de comunicare (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre situaţia de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, unde Ministerul Culturii a cerut demisia managerului în urma unor declaraţii privind reducerile bugetare.

"Am discutat această chestiune, chiar dacă nu sunt implicat direct, şi cu directorul Luca, şi cu ministrul Culturii şi lucrurile s-au liniştit. Cred că a fost o mică lipsă în comunicare", a răspuns Iohannis.

Întrebat ce înseamnă că "lucrurile s-au liniştit”, Iohannis a afirmat că "ministrul Culturii nu va mai cere demisia domnului Luca, cum nici domnul Luca nu va mai face afirmaţii pripite".

"În prima instanţă s-a redus bugetul muzeului, după care s-a vorbit şi, într-adevăr, ministerul a suplimentat sumele. Deci, putea foarte bine să mai aştepte o zi şi domnul director Luca şi, în loc să îşi ia mănuşi, să vă spună că a fost o problemă, dar s-a reglementat", a declarat Iohannis.

Întrebat cum s-a ajuns în această situaţie, având în vedere că atât Sabin Luca, cât şi Constantin Barbu sunt membri PNL, Iohannis a răspuns că acesta a fost şi motivul pentru care el s-a implicat.

"Tocmai de-asta m-am şi implicat. Mi s-a părut că ceva nu funcţionează acolo. Şi cred că acum lucrurile funcţionează", a spus Iohannis.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, managerul Muzeului Naţional Brukenthal, Sabin Luca, a refuzat să comenteze în vreun fel situaţia.

Managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Luca, afirma, luni, într-o conferinţă de presă, că unitatea a luat "măsuri extreme" în încercarea de a face economii la buget, având în vedere că Ministerul Culturii a redus cu 22 la sută bugetul instituţiei pentru anul în curs, reducerea intrând în vigoare încă din luna martie. Astfel, mai multe sedii ale Muzeului Brukenthal din Sibiu, între care şi parterul Palatului Brukental, au fost închise, centralele termice au fost oprite, iar în birouri funcţionează doar un bec, după ce Ministerul Culturii a redus cu 22% bugetul instituţiei, suma fiind de nouă ori mai mică decât necesarul.

În replică, reprezentanţii Ministerului Culturii au postat, marţi, pe site-ul ministerului, un comunicat în care precizau că managerul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, a prezentat "tendenţios" situaţia financiară a unităţii, cauzată de reducerea bugetară, ei afirmând că s-au alocat bani suplimentari şi că Luca a "încălcat grav etica profesională", fiindu-i cerută demisia.

Managerul Muzeului Brukenthal, Sabin Luca, a spus, ulterior, că nu va demisiona, cum au cerut reprezentanţii Ministerului Culturii, şi că "şi-a făcut treaba", luând măsurile necesare funcţionării unităţii, măsuri care rămân în vigoare în pofida suplimentării bugetare, banii asigurând doar "supravieţuirea".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici