Istoricul şi criticul de artă Radu Varia, ales membru de onoare al Academiei Regale a Scoţiei

Istoricul şi criticul de artă Radu Varia a fost ales cu unanimitate de voturi Membru de Onoare al prestigioasei Academii Regale a Scoţiei, aflată sub înaltul patronaj al Prinţului Philip de Edinburgh.

Istoricul şi criticul de artă Radu Varia, ales membru de onoare al Academiei Regale a Scoţiei

Alegerea lui Radu Varia ca membru de onoare al Academiei Regale a Scoţiei vine după ce, în noiembrie 2011, acesta a fost invitat să susţină la Royal Scottish Academy cea mai importantă conferinţă a anului, "The Sir William Gillies Annual Lecture", conferinţa dedicată lui Brâncuşi: "O mare experienţă spirituală". Cu acea ocazie el a primit Medalia de Argint a Academiei Regale, decernată de numai 12 ori în 185 de ani.

Radu Varia este singurul român care accede la această înaltă demnitate şi în acelaşi timp primul istoric de artă străin, alături de britanicii Sir David Talbot Rice şi Lord Kenneth Clark.

Printre artiştii care au fost onoraţi cu acest titlu se numără pictorii Edgar Degas, Georges Braque şi Marc Chagall, sculptorii Auguste Rodin şi Henry Moore sau arhitectul Alvar Aalto.

Personalitate în lumea internaţională a artei de mai multe decenii, Radu Varia s-a născut în 21 mai 1940. El este Doctor în istoria Artei şi Civilizaţiei al Universităţii din Paris şi a primit nu mai puţin de 11 nominalizări pentru Premiul Mondial "Leonardo da Vinci".

Volumul său "Brâncuşi", publicat în numeroase ediţii din 1986 şi până în prezent, la New York, Paris şi Tokio, este considerat drept opera fundamentală dedicată marelui sculptor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
RADU VARIA ,
DISTINCŢIE ,
ACADEMIE
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent deosebit!”