Jay Carney, fostul purtător de cuvânt al Casei Albe, a devenit colaborator al CNN

Jay Carney, care, în luna mai, a anunţat că a decis să demisioneze din funcţia de purtător de cuvânt al Casei Albe, a devenit colaborator al televiziunii internaţionale de ştiri CNN, informează politico.com.

67 afișări
Imaginea articolului Jay Carney, fostul purtător de cuvânt al Casei Albe, a devenit colaborator al CNN

Jay Carney (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Jay Carney este comentator politic la CNN, potrivit unui anunţ făcut miercuri de Sam Feist, şeful redacţiei de la Washington al reţelei de televiziune.

Carney şi-a început activitatea la CNN miercuri seară, când Barack Obama a făcut o declaraţie oficială, precizând că este pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic. De asemenea, preşedintele SUA a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

"Experienţa unică a lui Jay atât ca jurnalist, cât şi ca purtător de cuvânt al Casei Albe îl face pe acesta să fie o voce de nepreţuit pentru reţeaua noastră, în contextul în care acoperim ultimii doi ani din administraţia Obama şi ne uităm în viitor, la campaniile ce vor urma", a spus Sam Feist.

Jay Carney a decis să demisioneze din funcţia de purtător de cuvânt al preşedinţiei Statelor Unite, a anunţat la sfârşitul lunii mai preşedintele SUA, Barack Obama, citat la momentul respectiv de CNN.

Demisia lui Jay Carney a devenit efectivă la jumătatea lunii iunie, acesta fiind înlocuit de adjunctul său, Josh Earnest.

La momentul respectiv, Jay Carney - care înainte să se alăture administraţiei Obama a avut o îndelungată carieră în jurnalism - a declarat că va continua să aibă o prezenţă în media.

"Sunt încântat să mă alătur CNN într-o perioadă în care se întâmplă atât de multe lucruri în naţiunea noastră şi în lume", a declarat, miercuri, Jay Carney.

Prin colaborarea cu CNN, Jay Carney se alătură unei lungi liste de foşti secretari de presă ai Casei Albe care, după ce au părăsit administraţia prezidenţială, s-au alăturat unor reţele de televiziune. Astfel, Robert Gibbs s-a alăturat CNBC, Dana Perino este în prezent prezentatoare la Fox News, iar George Stephanopoulos este una dintre vedetele ABC News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici