Kelemen: Am propus ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Decapitarea conducerii nu e soluţia

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a spus miercuri că a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat, declarându-se convins că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema, adăugând că este nevoie şi de un plan de restructurare a instituţiei.

392 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am propus ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Decapitarea conducerii nu e soluţia

Kelemen Hunor (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie", a declarat Kelemen Hunor într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat trebuie urmată de o restructurare a Televiziunii Române, declarându-se convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă "ar strica şi mai mult".

"Dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, adică ştergerea datoriei către stat, atunci ar fi o soluţie modificarea legii de funcţionare, în sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Române, sigur, în anumite limite, nu este nici bugetul statului o fântână fără fund", a declarat Kelemen Hunor.

Această soluţie secundă nu trebuie să presupună transformarea jurnaliştilor Televiziunii Române în funcţionari publici, este de părere liderul UDMR.

"Eu sper că săptămâna viitoare, sau cel puţin în septembrie, va exista o discuţie la nivelul liderilor politici, aşa cum am solicitat în iunie şi în august. De la liberali răspunsul a fost favorabil", a mai spus Hunor.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că nu va accepta propunerile din partea PSD privind schimbarea sau politizarea TVR, ci aşteaptă o soluţie din partea Guvernului pentru rezolvarea blocajului televiziunii publice, arătând că în caz contrar va face front comun cu UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici