La ce foloseşte Andrei Pleşu iPad-ul personal. Un interviu despre "nevoia de carte" şi despre scrisul pe blog

Andrei Pleşu nu şi-ar face o bibliotecă pe iPad, deşi are unul, pe care îl foloseşte ca pe un laptop mai uşor de transportat. "Am primit cadou un iPad şi mă amuză să mă joc cu el. Nu cred însă că mă voi obişnui cu cititul de cărţi pe ecran. De scris, scriu deja pe computer, nu mai scriu cu creion şi hârtie.

159 afișări
Imaginea articolului La ce foloseşte Andrei Pleşu iPad-ul personal. Un interviu despre "nevoia de carte" şi despre scrisul pe blog

La ce foloseşte Andrei Pleşu iPad-ul personal. Un interviu despre "nevoia de carte" şi despre scrisul pe blog (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Mă folosesc de iPad mai ales pentru mailuri; în fond, e un fel de laptop mai uşor de transportat. Ştiu că poţi să-ţi faci o bibliotecă pe iPad, dar am, cred, limitele generaţiei mele: am nevoie de obiectul carte, de tactilitatea lui, de libertatea pe care mi-o oferă. Cartea de pe iPad e a iPad-ului, cartea din mâna mea e a mea", a declarat omul de cultură pentru gândul.

Andrei Pleşu a mai spus că nu are în principiu nimic contra blogurilor. "Poţi să scrii pe blog, poţi să scrii şi pe nisip, poţi să scrii ca Socrate, direct pe cer, sau în memoria ascultătorilor. Nu aş lega instituţia scrisului de niciun mediu anume".

Există însă un risc în scrisul pe blog, continuă omul de cultură, care le atrage atenţia bloggerilor că ar trebui să se ferească de facilitate: "S-a creat sentimentul că oricine dispune de o minimală îndemânare electronică o poate utiliza pentru a-şi face un profil de om al scrisului.

Citeşte interviul integral acordat de Andrei Pleşu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici