La şase ani de la lansare, Facebook a ajuns la 400 de milioane de utilizatori

Facebook a împlinit şase ani şi se pregăteşte să depăşească, săptămâna aceasta, pragul de 400 de milioane de utilizatori, de două ori mai mulţi decât cu un an în urmă, scrie Mark Zuckenberg, într-un mesaj publicat pe blogul reţelei de socializare.

19 afișări
Imaginea articolului La şase ani de la lansare, Facebook a ajuns la 400 de milioane de utilizatori

La şase ani de la lansare, Facebook a ajuns la 400 de milioane de utilizatori

"Azi sărbătorim a şasea noastră aniversare şi, săptămâna acesta, vor fi 400 de milioane de persoane pe Facebook. Cu doar un an în urmă, aveam circa jumătate din acest număr de utilizatori şi, mulţumită vouă, am făcut progrese importante în a face lumea mai conectată şi mai deschisă pe parcursul ultimului an", menţionează Zuckenberg, într-un mesaj adresat comunităţii platformei de socializare şi publicat pe blogul acesteia.

"Facebook a debutat în urmă cu şase ani (5 februarie - n.r.), ca produs pe care eu şi colegii mei de cameră l-am construit pentru a-i ajuta pe cei din jurul nostru să se conecteze mai uşor, să împărtăşească informaţii şi să se înţeleagă mai bine unii pe alţii. Am sperat că Facebook va îmbunătăţi vieţile oamenilor în mod semnificativ. Astfel încât este extrem de satisfăcător pentru noi să vedem că Facebook a crescut, că oameni din întreaga lume folosesc platforma pentru a comunica informaţii şi pentru a fi conectaţi cu toţi cei de care le pasă", a adăugat Mark Zuckenberg.

"Pentru mine personal, acest lucru (dezvoltarea Facebook - n.r.) a însemnat să pot să rămâne alături şi în legătură cu colegii de şcoală, familia şi colegii de serviciu în timp ce am muncit din greu la construirea Facebook în ultimii şase ani. A fost extrem de important pentru mine şi pentru toţi cei care lucrează pentru platformă să vedem că oamenii folosesc Facebook pentru a căuta ajutor, pentru a distribui informaţii şi pentru a oferi sprijin în timpul crizelor", a adăugat el.

"Indiferent dacă este vorba de tragedii sau ocazii de bucurie, oamenii vor să le spună şi celorlalţi şi să se ajute unii pe alţii. Această nevoie umană este cea care ne inspiră să continuăm să inovăm şi să construim lucruri care să le permită oamenilor să se conecteze cu uşurinţă (...)", adaugă Zuckenberg.

Pentru a celebra şase ani de Facebook şi depăşirea pragului de 400 de milioane de utilizatori, Zuckenberg spune şi că echipa Facebook va face ceea ce îi place cel mai mult şi anume să construiască şi să lanseze noi produse destinate celor prezenţi în reţea.

"Vă mulţumesc că aţi făcut din Facebook o parte a vieţii voastre. La mulţi ani, cu ocazia împlinirii a şase ani, pentru Facebook şi pentru întreaga noastră comunitate", îşi încheie Zuckenberg mesajul de pe blogul platformei

În urmă cu un an, în februarie 2009, Facebook anunţa că a depăşit pragul de 175 de milioane de utilizatori activi. În decembrie, reţeaua a ajuns la 350 de milioane de utilizatori, urmând ca, săptămâna aceasta, să treacă de pragul de 400 de milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici