Libris.ro investeşte 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte

Retailerul online de carte Libris.ro deschide un nou depozit de carte, valoarea investiţiei fiind de 3 milioane de euro, pentru construire şi dotare, informează compania într-un comunicat.

299 afișări
Imaginea articolului Libris.ro investeşte 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte

Libris.ro investeşte 3 milioane de euro într-un nou depozit de carte

Cifra de afaceri a companiei a crescut constant, cu un ritm mediu de 25% pe an. Investiţia permite companiei să îşi multiplice semnificativ capacitatea de livrare şi dezvoltare a business-ului, pe o piaţă a cărţii aflată în curs de revigorare.

“Extinderea este necesară deoarece locaţia actuală este aproape de a-şi atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor şi se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată faţă de trendul de creştere a vânzărilor pe care îl estimăm” precizează Laura Ţeposu, Director de Dezvoltare şi Fondator Libris.ro.

“Suprafaţa noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decât cel actual, şi va putea găzdui peste 3 milioane de cărţi, dar şi noi game pe care le dezvoltăm, precum muzică, jocuri şi jucării sau articole care completează experienţa lecturii cum sunt ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile”, adaugă Laura Ţeposu.

În acest moment, capacitatea maximă de livrare a companiei este de 3.500 de comenzi pe zi. În noua formulă de depozit, funcţională în 9-12 luni, livrările vor creşte la 10.000 -12.000 de comenzi pe zi.

În primele 9 luni ale anului, Libris.ro a avut o cifră de afaceri de 22 mil. Lei, cu 20% mai mare faţă de perioada similara din 2016, în timp ce valoarea medie a comenzii online a crescut cu 20 de procente faţă de aceeaşi perioadă de referinţă.

Compania îşi propune să încheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 30 mil lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici