Lucian Boia, pentru The One: Omul trebuie să aibă un ideal mai înalt decât viaţa măruntă a fiecăruia

Scriitorul şi istoricul Lucian Boia a afirmat, într-un interviu acordat The One, că omul trebuie să aibă un ideal mai înalt decât viaţa măruntă a fiecăruia, precizând, totodată, că "ar fi cumplit să nu fie decât atât".

165 afișări
Imaginea articolului Lucian Boia, pentru The One: Omul trebuie să aibă un ideal mai înalt decât viaţa măruntă a fiecăruia

Lucian Boia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Lucian Boia a vorbit în interviul acordat The One despre volumul său "Balcic. Micul paradis al României Mari", apărut în acest an la editura Humanitas.

"Nu m-aş fi gândit niciodată că o să scriu o carte despre Balcic (pe care îl pronunţă Balcíc). Am scris despre multe lucruri, dar dacă mi-ar fi spus cineva asta, până acum un an şi jumătate, când am ajuns prima dată la Balcic, aş fi zis că e o glumă. Nu făcea parte din categoria subiectelor mele privilegiate. Dar s-a întâmplat să ajung acolo în septembrie 2012 şi mi-a plăcut. Puteam să nu ajung şi cartea asta nu ar fi existat. A fost o întâmplare până la urmă, dar aşa e viaţa noastră, e făcută din întâmplări, facem un pas la dreapta sau un pas la stânga şi se schimbă complet scenariul", a spus Lucian Boia.

De asemenea, Lucian Boia a precizat că acest volum este despre Balcic, "dar cu regina Maria într-un rol important, pentru că ăsta a fost rolul ei". "Eu nu mă las fascinat, am o anumită detaşare vizavi de faptele istorice. Nu mă entuziasmez la fiecare pas. Însă regina Maria trebuie spus că e o personalitate ieşită din comun", a explicat scriitorul.

Acesta a precizat că, în general, scrie "poveşti cu fapte reale, în care totul e cât se poate de real, rezultat dintr-o cercetare riguroasă, dar cred că trebuie să ai grijă şi de cititor". "Din materialul adunat, merită să încerci să faci o poveste interesantă, care să-l atragă. Căci pentru cititor scriem", a mai spus scriitorul.

Citeşte interviul integral pe www.one.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici