Lungmetrajele "După dealuri" şi "Principii de viaţă", la Festivalul Filmului Românesc din Londra

"După dealuri", de Cristian Mungiu, şi "Principii de viaţă", de Constantin Popescu, se numără printre lungmetrajele care vor fi prezentate la Festivalul Filmului Românesc din Londra, desfăşurat între 22 şi 26 noiembrie.

270 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajele "După dealuri" şi "Principii de viaţă", la Festivalul Filmului Românesc din Londra

Lungmetrajele "După dealuri" şi "Principii de viaţă", la Festivalul Filmului Românesc din Londra (Imagine: Facebook)

Acestora li se alătură filmele "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, "Periferic", de Bogdan Apetri, şi "Medalia de onoare", de Călin Netzer, informează site-ul oficial al evenimentului.

"După dealuri" este scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

"Principii de viaţă", de Constantin Popescu, spune povestea lui Velicanu (Vlad Ivanov), un bărbat care se consideră împlinit: are bani, o vilă nouă, s-a căsătorit cu o femeie tânără care i-a născut un copil şi are un fiu dintr-o căsătorie anterioară. Înainte de o vacanţă, trebuie să lase totul în ordine, dar lucrurile încep să se complice. Criza de la sfârşitul zilei îl face să se întrebe dacă este într-adevăr atât de fericit. Din distribuţie mai fac parte Gabriel Huian, Rodica Lazăr şi Crina Mureşan.

Filmul "Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta şi a primit, în iulie, marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.

Filmul "Periferic" este povestea unei tinere care este eliberată din închisoare pentru o zi. Matilda (Ana Ularu) nu mai vrea să se întoarcă şi plănuieşte să fugă din ţară. Până la sfârşitul zilei, însă, ea trebuie să-şi privească-n faţă trecutul tulbure şi familia care a respins-o. Ea îşi vizitează familia pe care a părăsit-o cu mult timp în urmă. Andrei, fratele de care s-a îndepărtat, nu prea vrea să o ajute, iar soţia acestuia ar alunga-o de-a dreptul. Dar Matilda nu vrea să renunţe, iar după declanşarea conflictului, scad nu doar şansele de a primi vreun ajutor, ci şi de a se împăca cu familia ei.

"Medalia de onoare" (România/ Germania) este o comedie neagră despre Ion (Victor Rebengiuc), un pensionar din România anilor '90, care primeşte accidental, într-o zi, o medalie de onoare pentru faptele sale eroice din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, vremuri pe care bătrânul abia şi le mai aminteşte. Odată primită, medalia îl face pe Ion să îşi reexamineze întreaga viaţă - se gândeşte acum că poate nu a fost un învins. Poate că viaţa sa înseamnă, de fapt, mai mult. Pentru doar câteva momente, medalia îl face să se simtă apreciat de cei din jurul lui. Distribuţia filmului este plină de nume sonore - în rolurile principale se regăsesc Victor Rebengiuc şi Camelia Zorlescu, iar în roluri secundare - Mimi Brănescu, Ion Lucian, Anca Pandrea, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Doru Ana. Din distribuţia filmului face parte şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici