Ministerul Culturii va primi expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului

Ministerul Culturii a anunţat luni că va beneficia de expertiza UNESCO pentru realizarea Statutului artistului, reformă prevăzută în PNRR.

160 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii va primi expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului

Ministerul Culturii va primi expertiză UNESCO pentru realizarea Statutului artistului

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, UNESCO a anunţat că ministerul, prin Unitatea de Management a Proiectului, se numără printre câştigătorii apelului de finanţare lansat în septembrie 2021, în cadrul Programului UNESCO – Aschberg, care s-a adresat exclusiv propunerilor de proiecte ce vizează sprijinirea statutului artiştilor.

Astfel, Ministerul Culturii va beneficia de expertiză suplimentară în realizarea noului cadru legislativ privind statutul lucrătorilor din sectorul cultural din România.

„Noile reglementări vor include o gamă largă de politici, propunând măsuri concrete care să abordeze provocările specifice cu care se confruntă artiştii, în scopul protejării acestora. Măsura face parte din reforma prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 11 – Turism şi cultură, Reforma 3 – Reformarea sistemului de finanţare a sectorului cultural – Jalonul 345”, se arată în comunicat.

Proiectul de asistenţă tehnică va fi implementat de Unitatea de Management a Proiectului pe o perioadă de 12 luni, iar suma totală alocată prin programul UNESCO – Aschberg este de 50.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici