Mostra 2010: Quentin Tarantino, preşedintele juriului, în centrul unui conflict de interese

Quentin Tarantino, preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia, este în centrul unui conflict de interese, potrivit presei italiene, care afirmă că renumitul cineast american va influenţa decizia juriului în favoarea peliculelor din competiţie regizate de prietenii săi.

42 afișări
Imaginea articolului Mostra 2010: Quentin Tarantino, preşedintele juriului, în centrul unui conflict de interese

Mostra 2010: Quentin Tarantino, preşedintele juriului, în centrul unui conflict de interese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Presa italiană se "teme" de apropierea preşedintelui juriului Mostrei din 2010, cineastul american Quentin Tarantino, de anumite filme aflate în competiţia pentru Leul de Aur.

Astfel, regizoarea Sofia Coppola, aflată în cursă cu lungmetrajul "Somewhere", este fosta iubită a lui Tarantino. Un alt concurent considerat "suspect" este japonezul Miike Takashi, cu al său "13 Assassins", care a prezentat în urmă cu trei ani la Veneţia un omagiu adus filmelor din categoria "western spaghetti", ce a conţinut o secvenţă cu regizorul filmului "Pulp Fiction", nimeni altul decât Quentin Tarantino. În ceea ce-l priveşte pe americanul Monte Hellman, prezent şi el în competiţia oficială din acest an, cu lungmetrajul "Road To Nowhere", presa italiană a aflat că acesta a fost unul dintre producătorii filmului "Reservoir Dogs", regizat de Tarantino.

"Este adevărat, în competiţie se află multe persoane pe care le cunosc destul de bine, însă integritatea mea vorbeşte de la sine", a replicat Tarantino într-un interviu preluat de presa italiană.

Cu un buget de 12 milioane de euro - din care suma de şapte milioane de euro este oferită de statul italian - Mostra prezintă în acest an 79 de lungmetraje în premieră mondială, provenind din 34 de ţări diferite. Regizorul american Quentin Tarantino a fost desemnat preşedintele juriului competiţiei oficiale, în timp ce regizorul Fatih Akin este preşedintele secţiunii Lion of the Future.

Filmul italian "Hai paura del buio", de Massimo Coppola, cu actriţa română Alexandra Pirici în rolul principal, participă la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia în cadrul Settimana Internazionale della Critica.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (1 - 11 septembrie) a debutat miercuri, cu pelicula "Black Swan", un thriller psihologic american în regia lui Darren Aronofsky, cu Natalie Portman şi Vincent Cassel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici