Netflix şi NBC anulează emisiunile lui Bill Cosby după acuzaţiile de viol aduse actorului

Televiziunea NBC a anunţat, miercuri, anularea unui proiect în care era implicat actorul de comedie Bill Cosby, decizia fiind luată după ce şi platforma online Netflix a amânat lansarea unei alte producţii cu vedeta americană, după apariţia acuzaţiilor de viol la adresa artistului.

136 afișări
Imaginea articolului Netflix şi NBC anulează emisiunile lui Bill Cosby după acuzaţiile de viol aduse actorului

Netflix şi NBC anulează emisiunile lui Bill Cosby după acuzaţiile de viol aduse actorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Televiziunea americană NBC a anulat un proiect alături de actorul de comedie Bill Cosby, după apariţia, în ultimele săptămâni, a acuzaţiilor de viol la adresa vedetei americane în vârstă de 77 de ani.

Decizia NBC a venit la o zi după ce serviciul video la cerere Netflix a anunţat că amână show-ul de stand-up comedy "Bill Cosby 77", care trebuia lansat pe 28 noiembrie.

Avocaţii lui Bil Cosby au catalogat acuzaţiile de agresiune sexuală drept "defăimătoare".

Reprezentanţii actorului nu au oferit niciun comentariu referitor la deciziile NBC şi Netflix.

Acuzaţiile care i se aduc lui Cosby afectează chiar şi reluările unor show-uri TV mai vechi, cum este "The Cosby Show", un serial de comedie de succes, produs de NBC, în care actorul joacă rolul faimos al unui tată de familie, calm şi prietenos, Dr Cliff Huxtable.

Un purtător de cuvânt al televiziunii prin cablu TV Land, deţinut de Viacom Inc, a anunţat că nu va mai difuza serialul "The Cosby Show", refuzând să facă alte comentarii.

Bill Cosby se află în centrul unei lupte pentru protejarea uneia dintre cele mai mari cariere în domeniul televiziunii şi al spectacolelor de stand-up comedy. Actorul are programat un spectacol vineri, în Florida, iar organizatorii au anunţat că au fost vândute toate biletele.

Acuzaţiile potrivit cărora Cosby ar fi drogat şi violat mai multe femei, în urmă cu mai multe decenii, au reintrat în atenţia publicului după ce actorul de stand-up comedy Hannibal Buress l-a numit violator pe Cosby în timpul unui spectacol din luna octombrie.

NBC şi Netflix nu au făcut nicio referire la aceste acuzaţii în declaraţiile privind anularea show-urilor.

Într-un interviu acordat în trecut pentru Associated Press, dar difuzat pentru prima dată miercuri, Cosby a refuzat să comenteze declaraţiile lui Buress. Aceasta a fost prima dată când Cosby a avut un răspuns privind aceste întrebări. În trecut, actorul a tăcut de fiecare dată când a fost întrebat.

"Nu vorbesc despre asta", a declarat Cosby, în interviul acordat pe 6 noiembrie, alături de soţia sa, Camille.

După interviu, dar în timp ce camerele încă filmau, Cosby a cerut ca răspunsul său să nu fie folosit. "Aş aprecia dacă răspunsul meu ar fi scos", a spus actorul.

Marţi seară, modelul Janice Dickinson a devenit cea mai cuunoscută acuzatoare a lui Cosby, declarând pentru Entertainment Tonight că crede că a fost agresată sexual de Bill Cosby în 1982.

Într-un mesaj transmis Reuters, avocatul actorului, Martin Singer, a catalogat acuzaţiile lui Dickinson ca "invenţii" şi "o minciună sfruntată".

Reprezentanţii lui Bill Cosby au amplificat scandalul pe platforma online Twitter, săptămâna trecută, după ce au cerut fanilor să creeze "un meme" viral despre actor (o imagine reprezentativă pentru o atitudine, mod de a gândi, reacţiona, n.r.) şi, în schimb, au fost asaltaţi, pe internet, de "meme-uri" privind acuzaţiile de viol.

Una dintre acuzatoarele lui Cosby este Barbara Bowman, care dorea să devină actriţă, şi care a publicat un articol în Washington Post în care a spus că Bill Cosby a agresat-o sexual de mai multe ori, în 1985, când avea 17 ani. Bowman a spus că nu a mers niciodată la poliţie de teamă că nu va fi crezută.

Bill Cosby nu a fost acuzat niciodată în mod oficial de agresiune sexuală sau viol.

Serialul TV "The Cosby Show" a fost difuzat iniţial de NBC, în perioada 1984 - 1992, a înregistrat audienţe remarcabile, fiind considerat important în ceea ce priveşte accelerarea adoptării tolerenţei rasiale şi chiar având un rol în alegerea primului preşedinte american de culoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici