Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012, pe 16 iunie, la Biblioteca Naţională a României

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012 se va desfăşura pe 16 iunie, în curtea interioară a Bibliotecii Naţionale a României, unde pe mai multe ecrane speciale vor fi proiectate cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii din ultimul an, informează organizatorii.

852 afișări
Imaginea articolului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012, pe 16 iunie, la Biblioteca Naţională a României

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2012, pe 16 iunie, la Biblioteca Naţională a României (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

O dată pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi văzute şi la Bucureşti. De cele mai multe ori în premieră sau în proiecţie unică în România, filmele scurte, bune şi recente ale lumii îşi dau întâlnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte este un eveniment ShortsUP aflat la a patra ediţie, care se va defăşura pe 16 iunie, de la ora 20.00, în curtea interioară a Bibliotecii Naţionale a României. Dacă vremea nu va permite desfăşurarea evenimentului în aer liber, proiecţiile se vor muta în interiorul Bibliotecii Naţionale a României.

Unul dintre filmele-vedetă ale programului, "Plimbarea de dimineaţă" (regia Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a câştigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance şi a fost nominalizat la Oscar. Animaţia este bazată pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez întâlneşte o găină pe străzile oraşului: care dintre cei doi se va dovedi "mai urban" şi "mai cool"?

Cu o selecţie din ce în ce mai precisă ce include numai filmele premiate sau nominalizate în marile competiţii de film mondiale în 2011 - 2012, maratonul va testa rezistenţa cinefililor până la ora cinci dimineaţa.

Evenimentul va începe cu un concert live al unei trupe româneşti şi va fi animat de proiecţii pe clădirea Bibliotecii Naţionale, de live cooking şi de expoziţii.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se vor putea achiziţiona prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 30 de lei, sau în ziua evenimentului, la preţul de 40 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici