O carte pe zi: "Incendiar. (Atentatorul nebun şi Psihiatrul)", de Michael Cannell

Michael Cannell a lucrat şapte ani la această carte, o nonficţiune istorică de cea mai bună calitate, o relatare a începuturilor psihologiei criminalistice.

116 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Incendiar. (Atentatorul nebun şi Psihiatrul)", de Michael Cannell

O carte pe zi: "Incendiar. (Atentatorul nebun şi Psihiatrul)", de Michael Cannell

Michael Cannell este un fost ziarist devenit foarte cunoscut pentru cărţile sale de non ficţiune care se citesc ca nişte thrillere. Cartea de faţă este cea mai tradusă.

"Mult înainte ca spectrul terorismului să pună stăpânire pe imaginarul colectiv, în anii ’50 – scriu editorii -, un atentator în serie cu bombe bântuia străzile New Yorkului. Cursa pentru capturarea acestuia avea să dea naştere unei noi ştiinţe, psihologia criminalistică modernă. Timp de aproape două decenii, bărbatul care îşi semna scrisorile anonime cu "F.P." şi-şi lăsa dispozitivele letale în cabine de telefon, în vestiare, ba chiar ascunse în scaunele sălilor de cinema putea lovi oriunde în New York. În disperare de cauză, căpitanul de poliţie Howard Finney a cerut ajutor unui psihiatru relativ necunoscut, doctorul James Brussel. Acesta,examinând dovezile, a schiţat un portret psihologic detaliat al suspectului."

"Ceea ce urmează, spune Michael Cannell în Prefaţă, este o relatare a începuturilor psihologiei criminalistice. Toate cele scrise în aceste pagini sunt adevărate, chiar replicile şi citatele (deşi gândurile atentatorului reprezintă pure speculaţii). Ca ori poveste de impact, în esenţă, această poveste conţine o întrebare la care răîspunsul pare imposibil: poatre oare ştiinţa, de una sin gură, să releve subtilităţile minţii umane, sau e nevoie de forţa specială a intuiţiei? Cum poate ajunge cineva să înţeleagă toanele unui nebun?"

Michael Cannell a lucrat şapte ani la această carte, o nonficţiune istorică de cea mai bună calitate.

Michael Cannell - "Incendiar. Atentatorul nebun şi Psihiatrul". Editura RAO. Traducere de Alexandru Szollo. 360 pag.

Taguri:
michael cannell,
rao,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici